r
Nosalty Logó

Füstölt pulykamellsonkás-sajtos csirkemell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Füstölt pulykamellsonkás-sajtos csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A zöldségkörethez

A tésztakörethez

749
Kalória
50.8g
Fehérje
16.8g
Szénhidrátok
54.1g
Zsír
861.5g
Víz
115.1g
Koleszterin
3.5g
Rost
4.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A zöldségkörethez

A tésztakörethez

Összesen 749 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A zöldségkörethez

A tésztakörethez

Összesen 3751 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A zöldségkörethez

A tésztakörethez

Összesen 56 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1519.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    861.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2069 micro
Összesen 749 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    254.1 g

Zsír

  • Összesen
    270.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7596.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1736 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    3549 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    4307.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1353 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    561 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    706 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1068 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    3350 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10343 micro
Összesen 3751 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst mossuk, szárítjuk, felkockázzuk.
  2. A hagymákat felkarikázzuk illetve áttörjük.
  3. A brokkolit rózsáira szedjük, mossuk, lábasba téve sóval, őrölt köménnyel, ízesítjük és megfőzzük, nem túl puhára (kóstolásnál döntjük el, nekünk mikor jó). Melegen tartjuk tálalásig. Leszűrve tálaljuk.
  4. Az olajon a póréhagymát és a fokhagymát sóval fedő alatt puhára pároljuk, majd beletesszük a csirkemellkockákat, és fedő nélkül keverve, fehéredésig pirítjuk.
  5. Ekkor tesszük bele és pirítjuk egy kevés ideig a vékonyra felvágott paprikás-füstölt pulykamellsonka csíkokkal együtt. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, teszünk bele kevés petrezselymet, felöntjük kis vízzel, és fedő alatt néha megkeverve, kb. 35-40 perc alatt készre főzzük, 150-160 fokon, kóstoljuk, ha szükséges még fűszerezzük.
  6. Ha kész, akkor tesszük bele a tömlős sajtot, a felkockázott sajtot, és elkezdjük keverés mellett kicsit összefőzni, majd beletesszük a tejszínt, a reszelt szerecsendiót, ezzel felforr az étel, lekapcsoljuk és kész, melegen tartjuk tálalásig. Kikapcsolás után is a sajt még a melegben olvadni fog.
  7. Lobogó kicsit olajos, sós vízben kifőzzük a makarónit a leírtak szerint, és a tésztát leszűrve, forrón tálaljuk a sajtos-csirkemelles-sonkás szósszal, és a brokkolival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Fantasztikusan finom ez a paprikás-füstölt pulykamellsonka, amit a felvágottas résznél találtam, és vettem a boltban, - kívülről a sonka paprikás,  felvágva látszik, hogy micsoda szép, tiszta színhús , füstölt, illatos, zamatos csoda, és nem is kicsit szállni kezd a képzelet, micsoda finomságokat lehet készíteni belőle. Megpróbálok máskor is főzni-sütni, van ötletem, -a gondja, hogy az ára " kicsit " az ízével ellentétben: borsos!!!  :-))) A csirkemellszósz ezzel a füstölt sonkával és a sok finom sajttal, tejszínnel nagyon finom ízt adott. Tésztával (nekünk a makaróni az egyik kedvenc, de lehet más fajta is), és a brokkolival tálaltam, de lehet más párolt, vagy főtt zöldség, akár kelbimbó, karfiol, répa, zöldborsó, spárga, vagy többféle együtt :-) ,  kinek mi van otthon,( ötletet ad a Tavasz!! :-)))  ) , ki mennyire szereti a zöldségeket. Ez az étel nagyon finom lett, az alapanyagokat máskor és más módon is ki fogom próbálni, sok variáció van elkészítésüknél. Másféle szószos megoldásban, vagy : töltve és rántva a sajttal- füstölt pulykamellel töltött csirkemell,.... fantázia a csillagos ég.:-)) Ez az étel nagyon finom lett, elfogyott, a családnak ízlett.:-)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – 30 zsenge tavaszi és húsvétra hangoló étel,...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!