Füstölt lazacos crépes csigák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
3g margarin18 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
25g tej14 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
35 kcal
A töltelékhez
-
31g krémsajt78 kcal
-
3g tehéntúró4 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
3g torma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g füstölt lazac59 kcal
A salátához
-
38g madársaláta8 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
6g lilahagyma2 kcal
Összesen
311
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
10g margarin72 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
100g tej56 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A töltelékhez
-
125g krémsajt313 kcal
-
10g tehéntúró15 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
10g torma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g füstölt lazac234 kcal
A salátához
-
150g madársaláta32 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
25g lilahagyma9 kcal
Összesen
1250
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
1.3g margarin9 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
13g tej7 kcal
-
7.1g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.1g napraforgó olaj18 kcal
A töltelékhez
-
16.2g krémsajt41 kcal
-
1.3g tehéntúró2 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
1.3g torma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
26g füstölt lazac30 kcal
A salátához
-
19.5g madársaláta4 kcal
-
1.3g balzsamecet1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
2.1g olívaolaj18 kcal
-
3.2g lilahagyma1 kcal
Összesen
161
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 775.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 514 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 92.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 352 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
311
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.1 g
Zsír
-
Összesen 85.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3101.7 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 575 mg
-
Nátrium 2056 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 369.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 744 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 1410 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 327 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
1250
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 183 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 ek margarin
-
40 g finomliszt
-
100 ml tej
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
A töltelékhez
A salátához
-
150 g madársaláta
-
2 ek balzsamecet
-
0.3 teáskanál só
-
0.3 teáskanál cukor
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
A tésztához
- A margarint felolvasztjuk, majd a liszttel, a tejjel és a tojással sima tésztává kavarjuk. Sóval, szerecsendióval fűszerezzük. Kb. 30 percet hagyjuk állni.
- A tésztából 2 db crépes-t sütünk. Hűlni hagyjuk.
- A krémsajtot elkeverjük a túróval és a fűszerekkel. A tormával, sóval és borssal ízesítjük.
- A palacsintákra elterítjük a lazacszeleteket, megkenjük a sajtos masszával, majd szorosan feltekerjük. Háztartási fóliába csomagoljuk, és hidegre tesszük.
- A salátát megtisztítjuk, mossuk. Az ecetet elkeverjük a sóval, cukorral, majd hozzákeverjük az olívaolajat, a legvégén pedig hozzákeverjük a hagymát.
- A salátát elkeverjük a vinegrettal, 4 tányérra osztjuk. A palacsintákat szeletekre vágjuk, és a salátára elrendezzük.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1812
- Feltöltés dátuma: 2012. január 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Glaser
1980 recept
Egy finom és mutatós előétel.