Füstölt lazac spárgával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
A füstölt lazachoz
-
17g füstölt lazac20 kcal
-
210g fehér spárga29 kcal
-
0g cukor2 kcal
A vinaigrette mártáshoz
-
8g olívaolaj74 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1 kcal
Összesen
127
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
A füstölt lazachoz
-
100g füstölt lazac117 kcal
-
1260g fehér spárga176 kcal
-
3g cukor10 kcal
A vinaigrette mártáshoz
-
50g olívaolaj442 kcal
-
2g balzsamecet2 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3 kcal
Összesen
754
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
A füstölt lazachoz
-
6.9g füstölt lazac8 kcal
-
87.5g fehér spárga12 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
A vinaigrette mártáshoz
-
3.5g olívaolaj31 kcal
-
0.1g balzsamecet0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.3g dijoni mustár0 kcal
Összesen
52
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 153.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 660 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1045 micro
Összesen
127
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 55.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1832.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 630 mg
-
Nátrium 747 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 918.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 685 micro
-
K vitamin: 397 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 465 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 3963 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6271 micro
Összesen
754
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 275 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 436 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
A füstölt lazachoz
-
10 dkg füstölt lazac
-
0.5 teáskanál cukor
A vinaigrette mártáshoz
-
1 tk balzsamecet
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 tk dijoni mustár
Elkészítés
A füstölt lazachoz
- A spárgát megtisztítjuk: (mivel bébi zöldség, nincsen fás része) egy éles késsel épphogy lekaparjuk a legfelső réteget. Ezután következik a spárgák blansírozása: lábasba tesszük, vizet öntünk rá, sóval és cukorral ízesítjük, gyorsan felmelegítjük és a forráspont elérésétől számítva két percig forraljuk a spárgát. Lehúzzuk a lábast a tűzről, de nem öntjük le a spárgákról a vizet, hanem abban hagyjuk kihűlni, lehetőség szerint hidegebb helyen.
- Elkészítjük a vinaigrettet: az összes hozzávalót egy mélyebb tálba öntjük és kézi habverő segítségével alaposan összekeverjük.
- A kihűlt spárgákat kivesszük a vízből és konyhai papírtörlővel száraza töröljük. A spárgákat kettesével vagy hármasával egy-egy szelet füstölt lazacba göngyöljük, tányérokra tesszük és meglocsoljuk a vinaigrettel.
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16439
- Feltöltés dátuma: 2008. február 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Bár nem is olyan rég, itt kijelentettem, hogy ha valaki a sült spárgát egyszer megkóstolja, többé biztosan nem blansírozva készíti ezt a finom zöldséget. Bevallom, lehet, hogy elhamarkodott volt e feltételezésem. Ez a lazacba tekert spárga tökéletes ellenpéldának bizonyult. Most mondhatnám azt, hogy ha valaki a blansírozott spárgát füstölt lazaccal egyszer megkóstolja, többé biztosan nem sütve készíti ezt a finom zöldséget. Szavahihetőségem forogna kockán, így konklúzióként csak annyit: bárhogy készítjük is el a spárgát, isteni finom. A legjobb, ha mindkettőt egyszerre tálaljuk: variációk spárgára címszóval (jelen esetben én is ezt tettem).