r
Nosalty Logó

Füstölt lazac spárgával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Füstölt lazac spárgával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A füstölt lazachoz

A vinaigrette mártáshoz

Összesen 127 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A füstölt lazachoz

A vinaigrette mártáshoz

Összesen 754 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A füstölt lazachoz

A vinaigrette mártáshoz

Összesen 52 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 127 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1832.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    918.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    685 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    3963 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6271 micro
Összesen 754 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

A füstölt lazachoz

A vinaigrette mártáshoz

Elkészítés

A füstölt lazachoz

  1. A spárgát megtisztítjuk: (mivel bébi zöldség, nincsen fás része) egy éles késsel épphogy lekaparjuk a legfelső réteget. Ezután következik a spárgák blansírozása: lábasba tesszük, vizet öntünk rá, sóval és cukorral ízesítjük, gyorsan felmelegítjük és a forráspont elérésétől számítva két percig forraljuk a spárgát. Lehúzzuk a lábast a tűzről, de nem öntjük le a spárgákról a vizet, hanem abban hagyjuk kihűlni, lehetőség szerint hidegebb helyen.
  2. Elkészítjük a vinaigrettet: az összes hozzávalót egy mélyebb tálba öntjük és kézi habverő segítségével alaposan összekeverjük.
  3. A kihűlt spárgákat kivesszük a vízből és konyhai papírtörlővel száraza töröljük. A spárgákat kettesével vagy hármasával egy-egy szelet füstölt lazacba göngyöljük, tányérokra tesszük és meglocsoljuk a vinaigrettel.
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16439
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár nem is olyan rég, itt kijelentettem, hogy ha valaki a sült spárgát egyszer megkóstolja, többé biztosan nem blansírozva készíti ezt a finom zöldséget. Bevallom, lehet, hogy elhamarkodott volt e feltételezésem. Ez a lazacba tekert spárga tökéletes ellenpéldának bizonyult. Most mondhatnám azt, hogy ha valaki a blansírozott spárgát füstölt lazaccal egyszer megkóstolja, többé biztosan nem sütve készíti ezt a finom zöldséget. Szavahihetőségem forogna kockán, így konklúzióként csak annyit: bárhogy készítjük is el a spárgát, isteni finom. A legjobb, ha mindkettőt egyszerre tálaljuk: variációk spárgára címszóval (jelen esetben én is ezt tettem).

Hozzávalók

A füstölt lazachoz

A vinaigrette mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...