r
Nosalty Logó

Füstölt húsos gombóc savanyú káposztában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Füstölt húsos gombóc savanyú káposztában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3396.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    2729 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    330.4 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27173.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1239 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    3044 mg
  • Nátrium
    21829 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    3084.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1201 micro
  • Kolin:
    1049 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6171 micro
Összesen 4362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst jól megmossuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Leöblítjük, jól lecsepegtetjük.
  2. A savanyú káposztát, ha túl savanyú, hideg vízbe áztatjuk pár percre.
  3. A pulykahúst ledaráljuk.
  4. A tarjából 6-8 szeletet levágunk, a többit (kb. 1/3-át) a húshoz daráljuk.
  5. A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk, és 1 ek olajon üvegesre pároljuk.
  6. A darált húsokat összekeverjük a tojással, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával és a dinsztelt hagymával valamint a főtt rizzsel, és jól összedolgozzuk. Takaros kis gombócokat formázunk ebből a masszából.
  7. Egy nagy lábos alját levétől enyhén kicsavart káposztával terítjük be. Erre helyezzük a gombócokat egymás mellé úgy, hogy mindegyiket szálas káposztával vesszük körbe. Ha egy sor kész van, mehet rá egy adag kicsavart káposzta, majd a tarjaszeletek, megint káposzta, aztán megint gombócok. A tetejére káposzta kerüljön.
  8. Felöntjük a sonkalével (ha van) és annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  9. Legalább egy órán át lassú tűzön főzzük. A vizet, ha kell, pótoljuk. Akkor van kész, ha a káposzta puhára főtt.
  10. 3 ek olajjal és 2 ek liszttel rántást készítünk, megpaprikázzuk, kis vízzel felöntjük, és berántjuk vele az ételünket. Ezt úgy érdemes megtenni, hogy előtte a gombócokat (de minimum a felét) átszedjük egy másik edénybe, hogy a leve elérhető legyen, és el tudjuk keverni a rántással. Az egészet óvatosan összeforgatjuk, és már csak egyet rottyantunk rajta.
  11. Tejföllel tálaljuk.
  12. Másnap, harmadnap melegítve még finomabb!
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 45984
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 21.

Ajánló

Húsvéti sonkafőzéskor a sonka levét nem öntöm ki, hanem megy a mélyhűtőbe, és később bableveshez, lencseleveshez használom fel. A sózással persze ilyenkor vigyázni kell, mert a sonkalé eleve sós!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a töltött káposzta sorsa mindig az lett, hogy a töltelékek ki lettek csomagolva, és a finom káposztalevelek meg mind ott maradtak. Így aztán lassan teljesen kiiktattam őket a töltött káposztából. Mióta "csak" húsgombóccal készítem, azóta jóízűen megeszi mindenki. Mi ezt nevezzük töltött káposztának, se karácsony, se húsvét nem múlhat el nélküle. Húsvétkor még a sonka főzővizéből is öntök hozzá, így még finomabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...