r
Nosalty Logó

Füstölt csülökkel töltött rozscipó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Füstölt csülökkel töltött rozscipó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

A cipóhoz

962
Kalória
55.2g
Fehérje
110.8g
Szénhidrátok
33.5g
Zsír
210.2g
Víz
309.6g
Koleszterin
11.5g
Rost
8.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A cipóhoz

Összesen 962 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A cipóhoz

Összesen 3846 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A cipóhoz

Összesen 201 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4079 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    727 mg
  • Nátrium
    2989 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    210.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 962 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.6 g

Zsír

  • Összesen
    133.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16315.9 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    2906 mg
  • Nátrium
    11957 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    840.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 3846 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A csülköt a borssal, fokhagymával, babérlevéllel puhára főzzük, és kihűtjük. A csülöklében megfőzzük a tojásokat.
  2. A hagymát felszeleteljük, 1 ek olajon lassan megpirítjuk, karamellizásjuk, kis sót, borsot őrlünk rá.
  3. 1 dl cukros langyos vízen az élesztőt felfuttatjuk.
  4. Kenyérsütőben vagy dagasztógépben a kenyér hozzávalóit összedagasztjuk 20 perc alatt, 1 órát kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát nyújtódeszkán kinyújtjuk kb. 1-1,5 cm vastagra, egy keveset félreteszünk a malacfejnek.
  6. Az kerekre nyújtott tésztára tesszük a már kihűlt hagymát, a csülköt, a megpucolt tojásokat, megkenjük mustárral, esetleg egy kis feketeborsot frissen rádarálunk, majd mint egy borítékot a tészta szélét két oldalon ráhajtjuk a töltelékre, hogy ne potyogjon ki, és feltekerjük a tésztát. Megpróbáljuk cipó formájúvá varázsolni.
  7. A tetejére a maradék tésztából kis malacfejet formázunk.
  8. Kacsasütöbe vagy jénaitálba (alá sütőpapírt helyezve) tesszük, fél óra alatt langyos helyen megkelesztjük, majd langyos vízzel lespricceljük, lefedjük az edény tetejével, és 20 percre 230 oC-os sütőbe tesszük.
  9. Ha az idő letelt, levesszük a tál tetejét, a hőt lecsökkentjük 180 oC-ra, és további 10 perc alatt pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36

Szilveszter, malac, nekem ilyen volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!