Füstölt csülökkel töltött rozscipó
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 13% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
A töltelékhez
-
175g füstölt sertéscsülök350 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2 kcal
-
25g fürjtojás36 kcal
A cipóhoz
-
25g rozsliszt87 kcal
-
25g rozsliszt87 kcal
-
85 kcal
-
50g kenyérliszt bl80181 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
25g víz0 kcal
-
50g tej28 kcal
-
35 kcal
-
1g nádcukor5 kcal
-
13g kovász23 kcal
-
14 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
1g sikér5 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g koriandermag1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
962
kcal
- 13% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
A töltelékhez
-
700g füstölt sertéscsülök1400 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
100g fürjtojás145 kcal
A cipóhoz
-
100g rozsliszt349 kcal
-
100g rozsliszt349 kcal
-
338 kcal
-
200g kenyérliszt bl80722 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
100g víz0 kcal
-
200g tej112 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
50g kovász91 kcal
-
16g burgonyapehely57 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
5g sikér19 kcal
-
12g só0 kcal
-
1g koriandermag3 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
3846
kcal
- 13% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
A töltelékhez
-
36.6g füstölt sertéscsülök73 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
8.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g dijoni mustár0 kcal
-
5.2g fürjtojás8 kcal
A cipóhoz
-
5.2g rozsliszt18 kcal
-
5.2g rozsliszt18 kcal
-
18 kcal
-
10.4g kenyérliszt bl8038 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
5.2g víz0 kcal
-
10.4g tej6 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0.3g nádcukor1 kcal
-
2.6g kovász5 kcal
-
0.8g burgonyapehely3 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
0.3g sikér1 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.1g koriandermag0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
201
kcal
- 13% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4079 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 727 mg
-
Nátrium 2989 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 210.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
962
kcal
- 13% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 220.6 g
Zsír
-
Összesen 133.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16315.9 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 339 mg
-
Kálcium 547 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 495 mg
-
Foszfor 2906 mg
-
Nátrium 11957 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 443.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 840.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 448 micro
-
Kolin: 853 mg
-
Retinol - A vitamin: 220 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1116 micro
Összesen
3846
kcal
- 13% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 852.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 625 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
70 dkg füstölt sertéscsülök
-
1 teáskanál fekete bors
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 ek dijoni mustár
-
10 db fürjtojás
A cipóhoz
-
20 dkg kenyérliszt bl80
-
2 dkg élesztő
-
1 dl víz
-
2 dl tej
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál nádcukor
-
4 kávéskanál burgonyapehely
-
1 csipet aszkorbinsav
-
1 tk sikér
-
2 teáskanál só
Elkészítés
A töltelékhez
- A csülköt a borssal, fokhagymával, babérlevéllel puhára főzzük, és kihűtjük. A csülöklében megfőzzük a tojásokat.
- A hagymát felszeleteljük, 1 ek olajon lassan megpirítjuk, karamellizásjuk, kis sót, borsot őrlünk rá.
- 1 dl cukros langyos vízen az élesztőt felfuttatjuk.
- Kenyérsütőben vagy dagasztógépben a kenyér hozzávalóit összedagasztjuk 20 perc alatt, 1 órát kelesztjük.
- A megkelt tésztát nyújtódeszkán kinyújtjuk kb. 1-1,5 cm vastagra, egy keveset félreteszünk a malacfejnek.
- Az kerekre nyújtott tésztára tesszük a már kihűlt hagymát, a csülköt, a megpucolt tojásokat, megkenjük mustárral, esetleg egy kis feketeborsot frissen rádarálunk, majd mint egy borítékot a tészta szélét két oldalon ráhajtjuk a töltelékre, hogy ne potyogjon ki, és feltekerjük a tésztát. Megpróbáljuk cipó formájúvá varázsolni.
- A tetejére a maradék tésztából kis malacfejet formázunk.
- Kacsasütöbe vagy jénaitálba (alá sütőpapírt helyezve) tesszük, fél óra alatt langyos helyen megkelesztjük, majd langyos vízzel lespricceljük, lefedjük az edény tetejével, és 20 percre 230 oC-os sütőbe tesszük.
- Ha az idő letelt, levesszük a tál tetejét, a hőt lecsökkentjük 180 oC-ra, és további 10 perc alatt pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 36
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2164
- Feltöltés dátuma: 2012. január 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
Évi néni
1830 recept
Szilveszter, malac, nekem ilyen volt.