r
Nosalty Logó

Fürjtojásos muffinreggeli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Codysz
Fürjtojásos muffinreggeli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 685 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3243.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    841 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    1617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    412 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    428 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    2612 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3434 micro
Összesen 685 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6487.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1681 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    3234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    856 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    5223 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    6869 micro
Összesen 1369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    376 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A toast kenyérszeleteket közepesen megpirítjuk kenyérpirítóban, és négy részre vágjuk.
  2. Az összes zöldséget, a sajtot és az almát is apró kockákra vágjuk.
  3. A muffinsütő minden nyílásába sütőpapírt teszünk, hogy a széle kicsit kilógjon.
  4. Minden sütőpapírra elhelyezünk egy negyed pirítós-szeletet, amire ráhalmozzuk a zöldségeket, az almát és a sajtdarabokat.
  5. A tetejére szórjuk az ízlés szerinti mennyiségű sót, borsot, petrezselymet, esetleg néhány zöld, hegyes paprika darabot is szórunk rá.
  6. Az összes rekesz tetejére óvatosan ütünk egy-egy fürjtojást, amit vékonyan pirospaprikával szórunk meg.
  7. 10-15 percig sütjük előmelegített sütőben 180 fokon.
  8. Egy tányérra halmozva sütés után rögtön tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1952
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Codysz 4 recept

Ezt a receptet sok más sütőben elkészíthető reggeli ötvözésével találtam ki. Egy könnyed és ugyanakkor laktató étel, ami a fürjtojás miatt igazi különlegességgé válik. Egy falatra is fogyasztható, de villásreggeliként, minden muffint felvágva is. Utóbbi esetben nem csak az íze, de a látványa is frissítőként hat. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...