Fürjhúsleves
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2378.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 393 mg
-
Nátrium 1738 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 853 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1055 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 4128 micro
-
β-karotin 9968 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 766 micro
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 59.4 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7136.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 406 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 1179 mg
-
Nátrium 5213 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 2559 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3165 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 248 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 266 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 309 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 12383 micro
-
β-karotin 29903 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 2297 micro
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 408 micro
-
β-karotin 986 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A fürjeket megkopasztjuk, ugyanolyan módon készítjük elő, mint a csirkét. A lábát, fejét levágjuk, ezt nem raktam bele a levesbe. A májról levágjuk az epét, majd a szívet, zúzát, a heréket és a májat félretesszük a hűtőbe.
- Előkészítjük a szokásos módon a zöldségeket, megpucoljuk, felaprítjuk, ki-ki ahogy szokta.
- Egy nagy fazékba tesszük a két egész, alaposan megmosott fürjet, mellé minden zöldséget, és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje, esetleg kicsit többet. Nagy lángon, fedő alatt elkezdjük forralni. Hozzáadunk sót, borsot, petrezselymet.
- Amikor már a répa is megpuhult, beletesszük a félretett belsőségeket. Közben már főzhetjük is mellé a tésztát.
- 10-15 percig még főzzük kicsit a levest, hogy a belsőségek is megpuhuljanak. Ha készen van, külön tányéron tálaljuk a fürjet, hogy mindenki vághasson belőle kedve szerint.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 37
- 7 napos nézettség: 130
- Össznézettség: 19731
- Feltöltés dátuma: 2015. március 28.
Ajánló
Cérnametéltet vagy csigatésztát ajánlok hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egy ismerősöm beállított hozzám egy lyukas dobozzal, amiből nagyon fura, ismeretlen hangok jöttek (nagyon szépen fütyülnek egyébként). Kinyitottam, és két tündéri fürjecske pislogott rám, hát bevallom, nagyon meglepődtem. Először nem is akartam őket levágni, nem volt hozzá szívem, de mivel mindkettő kakas, nem sok hasznukat vettem volna élve. Szóval meg kellett tenni. Ugyanolyan, mint csirkét előkészíteni, csak sokkal kisebb, egy fürj a két tenyeredben elfér. Az íze isteni lett, sokkal finomabb, mint a csirkehúsleves, mivel a beleken, a lábon és a fejen kívül mindent bele lehet rakni a levesbe. Kiskoromban egyszer ettem fácánlevest, ahhoz tudnám hasonlítani, igaz, a japán fürj egy háziasított madár, de a húsában még érződik az a jellegzetes "vad-íz". A combja vajpuha és szaftos, a melle omlós. Ebből a receptből hat tányér leves jött ki. Aki rajong a fürjtojásért, az mindenképpen kóstolja meg a fürjhúslevest is.