r
Nosalty Logó

Fullos burger

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Fullos burger
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hambuger

Karamellizált hagyma és burgerszósz

1103
Kalória
54.7g
Fehérje
90.5g
Szénhidrátok
60.4g
Zsír
512.6g
Víz
302.1g
Koleszterin
11.9g
Rost
19.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hambuger

Karamellizált hagyma és burgerszósz

Összesen 1103 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hambuger

Karamellizált hagyma és burgerszósz

Összesen 4409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hambuger

Karamellizált hagyma és burgerszósz

Összesen 145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2410.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    1023 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    512.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    4909 micro
  • β-crypt
    1112 micro
  • Likopin
    2063 micro
  • Lut-zea
    3679 micro
Összesen 1103 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    218.9 g

Zsír

  • Összesen
    241.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9640.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    566 mg
  • Foszfor
    3163 mg
  • Nátrium
    4090 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    2050.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2512 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    669 micro
  • Kolin:
    1175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    667 micro
  • α-karotin
    641 micro
  • β-karotin
    19637 micro
  • β-crypt
    4449 micro
  • Likopin
    8250 micro
  • Lut-zea
    14718 micro
Összesen 4409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    269 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

Hambuger

  1. Helyezzük egy sütőpapíros tepsire a baconszeleteket, és 200 fokon 12-15 perc alatt süssük őket ropogósra.
  2. A húspogácsákhoz a Knorr Szaftos Hamburger Alapját keverjük el 175 ml forró vízzel, majd 5 percig hagyjuk állni, amíg a keverék felveszi a nedvességet.
  3. Ezt követően az alapot jól dolgozzuk el a darált marha- és sertéshússal, majd beolajozott kézzel 4 vastagabb (vagy akár 6-8 vékonyabb) hamburgerhúst formázzunk belőle.
  4. Sütés előtt készítsük elő a többi burgerbevalót: a lilahagymát, a kígyóuborkát és a paradicsomot vékonyan karikázzuk fel, a salátaleveleket mossuk meg, a hamburgerzsemléket pedig forró serpenyőben enyhén pirítsuk meg.
  5. Ezt követően a húspogácsákat forró serpenyőben oldalanként 4-5 percig süssük, majd az utolsó 1-2 percben a felső oldalra olvasszunk rá 1-1 szelet cheddar sajtot. Ezzel egy időben kevés olívaolajon a tojásokat is süssük meg úgy, hogy a sárgájuk folyós maradjon. Sóval, borssal ízesítsük.
  6. Következhet a burgerek összeállítása: a bucik alját kenjük meg a szósszal, és helyezzük rá a salátaleveleket, 1-1 karika paradicsomot, néhány karika kígyóuborkát és hagymát. Majd erre jöhetnek a baconszeletek, a szaftos húspogácsák, és végül kanalazzunk rá a karamellizált hagymából is egy adagot. A pirított bucitetőkkel zárjuk le a burgereket.
  7. Sült burgonyával vagy coleslaw-val találjuk.

Karamellizált hagyma és burgerszósz

  1. A hagymákat pucoljuk meg, és szeleteljük vékonyra.
  2. Egy kis lábosban melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a szeletelt hagymát, a sót és a barna cukrot.
  3. Pároljuk addig, amig összeesik, majd magasabb hőfokon enyhén karamellizáljuk. Tálalásig tegyük félre egy tálkába.
  4. A burgerszószhoz egy tálkában jól keverjük el a majonézt a ketchuppal, a mustárral és a reszelt csemegeuborkával. Felhasználásig tegyük a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Íme egy igazán fullos hamburger tükörtojással, baconnel, karamellizált hagymával és még több földi jóval. A legjobb benne az, hogy otthon is könnyedén elkészíthetjük, annyi, hogy érdemes odafigyelni az alapanyagok minőségére, az időzítésre, illetve hogy minden elő legyen készítve. Egy jó hamburger egyik legfontosabb ismérve a szaftos húspogácsa, az adja meg az ikonikus étel jellegzetes textúráját és karakteres ízét. A tökéletesen omlós hamburgerhús elkészítése művészetnek tűnhet, a Knorr Szaftos Hamburger Alap viszont éppen abban segít nekünk, hogy a lehető legegyszerűbben érjük el a kifogástalan állagot és a finom, fűszeres ízt. Néhány hozzávalóval különleges ízélményben lehet részünk, a saját otthonunkban!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos itt folytatja tévés pályafutását

A Troll a konyhában 3. évada március 31-től megújulva tér vissza a képernyőkre. A házigazda, Rákóczi Feri mellé Sárközi Ákos (a Konyhafőnök korábbi zsűritagja) csatlakozik döntőbíróként, aki kiszúrja, melyik ételek estek áldozatul a napi troll munkálkodásának. Ez nem minden, ugyanis sok újdonság várható az új évadban, többek között az is, hogy a nézők elsőkézből értesülnek arról, ki a szabotőr, így végigkövethetik minden lépését.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!