r
Nosalty Logó

Frutti di mare rizottó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Alízke
Frutti di mare rizottó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

878
Kalória
39.1g
Fehérje
87.8g
Szénhidrátok
35.8g
Zsír
692.4g
Víz
145.9g
Koleszterin
3.3g
Rost
865.4mg
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2371.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    1132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    692.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    156.4 g

Zsír

  • Összesen
    143.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9485.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1972 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2372 mg
  • Nátrium
    4527 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    2769.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1899 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    59 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1053 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2510 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2505 micro
Összesen 3511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. A tenger gyümölcseit vajon megpirítjuk, sóval, borssal és kevés szerecsendióval fűszerezzük.
  2. Az apróra vágott petrezselyemzöldet, valamint a fokhagymát utoljára tesszük rá, és lassan pirítjuk, nehogy megégjen. Ha már illatozik a fokhagyma, nyakon öntjük a fehérborral, amit teljesen elpárolunk.
  3. Ezt követően hozzáadjuk a nyers rizst, és felöntjük annyi vízzel, hogy a rizs szépen meg tudjon főni. (Én a víz egy része helyett is fehérbort használok :) ) Nem baj, ha egy picit több a víz, hiszen rizottót készítünk, így jó, ha mézgásabbak a rizsszemek.
  4. Nagyon kis lángon, fedő alatt 20-25 percig főzzük. Fontos, hogy közben ne emelgessük a fedőt, és ne kevergessük.
  5. Amikor a rizs megpuhult, belekeverjük a lereszelt sajtokat - trappistát és parmezánt -, és alaposan összeforgatjuk. El is készült a rizottónk. :)
  6. Tipp a tálaláshoz: előbb hideg vízzel kiöblítünk egy gömbölyű tálkát, amit megtöltünk rizottóval, majd kiborítjuk egy nagy lapostányérra. A tetejét reszelt sajttal és egy csipet petrezselyemmel díszítjük. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Imádjuk otthon a tengeri herkentyűket, úgyhogy ez a fogás nagy kedvenc. Pikk-pakk elkészül, mégis teljes értékű ebéd vagy vacsora.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!