Frittata zöldségekkel és krémes Burrataval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Róka a fazékban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hozzávalók a frittata-hoz:
-
50g mozzarella150 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
138g tojás173 kcal
-
50g tej28 kcal
-
80g pritaminpaprika17 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Tálaláshoz
Összesen
912
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hozzávalók a frittata-hoz:
-
100g mozzarella299 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
100g tej56 kcal
-
160g pritaminpaprika34 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Tálaláshoz
Összesen
1822
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hozzávalók a frittata-hoz:
-
6.6g mozzarella20 kcal
-
6.6g füstölt sajt22 kcal
-
18.2g tojás23 kcal
-
6.6g tej4 kcal
-
10.6g pritaminpaprika2 kcal
-
24.3g újhagyma5 kcal
-
6.6g paradicsom1 kcal
-
1.1g olívaolaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
Tálaláshoz
Összesen
120
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 50.3 g
Zsír
-
Összesen 69.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 518 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2224.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 620 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 609 mg
-
Nátrium 815 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 432.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 651 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 697 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 411 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 4184 micro
-
β-crypt 332 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 5876 micro
Összesen
912
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 100.6 g
Zsír
-
Összesen 139.1 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1035 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4448.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 1240 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 1218 mg
-
Nátrium 1630 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 864.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1302 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 305 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 1395 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 551 micro
-
Kolin: 822 mg
-
Retinol - A vitamin: 571 micro
-
α-karotin 127 micro
-
β-karotin 8367 micro
-
β-crypt 665 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 11753 micro
Összesen
1822
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 552 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 170 micro
-
Lut-zea 776 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a frittata-hoz:
-
5 db tojás
-
1 dl tej
-
1 db pritaminpaprika
-
4 közepes db újhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
Tálaláshoz
Elkészítés
Hozzávalók a frittata-hoz:
- Első lépésként be kellett szereznem egy olyan serpenyőt, amit sütőben is lehet használni. Miután megjártuk az IKEA-t nagy örömömre :) másnap reggel neki is láthattam a frittatanak.
- Ha szeretnénk gyorsan elkészülni vele, készítsünk elő mindent. Az újhagymát, a paprikát és a paradicsomot kockázzuk fel. A petrezselymet vágjuk apróra. A füstölt sajtot reszeljük le.
- Ezek után a tojásokat üssük fel egy tálba. Fűszerezzük sóval és borssal, majd öntsük hozzá a tejet, szórjuk a sajtot is bele, és verjük fel jó habosra. Én személy szerint egy kis trükköt szoktam alkalmazni, ha szeretném, hogy jó habos legyen a keverékem: előveszem a kézimixert, és kissé rásegítek vele :) (Talán furcsállod, hogy tejet adok a tojáshoz? Ezt a praktikát még édesapámtól hallottam. A tej megakadályozza, hogy a tojás sok olajat szívjon magába. Ezért akár panírt, akár csak simán egy omlettet készítek, mindig használok tejet :))
- Készítsük elő a serpenyőt, kenjük meg olívaolajjal, és dobhatjuk is bele a zöldségeket. Nem kell sokáig pirítani őket, csak amíg elkezdjük érezni az illatukat. Ezután dobjunk melléjük egy kisebb adag petrezselymet, és mehetnek a tojások is a serpenyőbe. Végül a burratat tépdessük nagyobb darabokra, és ültessük a keverékbe.
- Ha ezzel is kész vagyunk, közepes fokozaton melegítsük a frittatat úgy 5-6 percig, ezután az előmelegített sütőben 180ºC-on süssük készre az ételt 10-15 alatt. A frittata akkor kész, ha szépen megemelkedett, és a felszíne aranysárga színt kapott.
- Ekkor borítsuk ki a serpenyőből egy vágódeszkára, és már szeletelhetjük is.
Tálaláshoz
- A bacont süssük meg a serpenyőben, és már tálalhatunk is!
- A rukkolát ebben az esetben nem bonyolítjuk túl, hisz egyszerűségében rejlik a csodás íze, elég, ha sózzuk, borsozzuk, és meglöttyintjük egy kis olívaolajjal. Mióta rátaláltam a rukkolára, a kissé fanyar, mindeközben édes ízű csodára, elmaradhatatlan lakója lett a hűtőmnek.
- A reggeli mellé készítsünk pirítóst, friss citromos teát, és fogyasszuk nagy örömmel :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 661
- Feltöltés dátuma: 2016. február 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Róka a fazékban
12 recept
Ha beosztásunk engedi, szeretünk kicsit később ébredni. Előfordul, hogy nem csak a hétvégéken, hanem akár hétköznap is élvezhetjük kicsit a nyugodt reggeleket. Ekkor mindig több időt és energiát szentelek a reggelinknek. Ezt nemrég Párom kívánságára készítettem el. Sokszor láttam már különböző műsorokban elkészíteni, és száznál is több receptet olvastam már, azonban nekünk ez a kedvencünk. Mondhatni mindenki másképp csinálja, de szerintem ez így tökéletes, megmutathatjuk vele a kreativitásunkat. A gasztronómia is pont erről szól :) Keress új ízeket és színeket, meglátod, jó móka, és még finomakat is ehetsz közben...