r
Nosalty Logó

Frittata zöldségekkel és krémes Burrataval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Róka a fazékban
Frittata zöldségekkel és krémes Burrataval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a frittata-hoz:

Tálaláshoz

Összesen 912 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a frittata-hoz:

Tálaláshoz

Összesen 1822 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a frittata-hoz:

Tálaláshoz

Összesen 120 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2224.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    697 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    4184 micro
  • β-crypt
    332 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    5876 micro
Összesen 912 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    139.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4448.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1240 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    1630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    864.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    1395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    571 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    8367 micro
  • β-crypt
    665 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    11753 micro
Összesen 1822 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    552 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    170 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a frittata-hoz:

Tálaláshoz

Elkészítés

Hozzávalók a frittata-hoz:

  1. Első lépésként be kellett szereznem egy olyan serpenyőt, amit sütőben is lehet használni. Miután megjártuk az IKEA-t nagy örömömre :) másnap reggel neki is láthattam a frittatanak.
  2. Ha szeretnénk gyorsan elkészülni vele, készítsünk elő mindent. Az újhagymát, a paprikát és a paradicsomot kockázzuk fel. A petrezselymet vágjuk apróra. A füstölt sajtot reszeljük le.
  3. Ezek után a tojásokat üssük fel egy tálba. Fűszerezzük sóval és borssal, majd öntsük hozzá a tejet, szórjuk a sajtot is bele, és verjük fel jó habosra. Én személy szerint egy kis trükköt szoktam alkalmazni, ha szeretném, hogy jó habos legyen a keverékem: előveszem a kézimixert, és kissé rásegítek vele :) (Talán furcsállod, hogy tejet adok a tojáshoz? Ezt a praktikát még édesapámtól hallottam. A tej megakadályozza, hogy a tojás sok olajat szívjon magába. Ezért akár panírt, akár csak simán egy omlettet készítek, mindig használok tejet :))
  4. Készítsük elő a serpenyőt, kenjük meg olívaolajjal, és dobhatjuk is bele a zöldségeket. Nem kell sokáig pirítani őket, csak amíg elkezdjük érezni az illatukat. Ezután dobjunk melléjük egy kisebb adag petrezselymet, és mehetnek a tojások is a serpenyőbe. Végül a burratat tépdessük nagyobb darabokra, és ültessük a keverékbe.
  5. Ha ezzel is kész vagyunk, közepes fokozaton melegítsük a frittatat úgy 5-6 percig, ezután az előmelegített sütőben 180ºC-on süssük készre az ételt 10-15 alatt. A frittata akkor kész, ha szépen megemelkedett, és a felszíne aranysárga színt kapott.
  6. Ekkor borítsuk ki a serpenyőből egy vágódeszkára, és már szeletelhetjük is.

Tálaláshoz

  1. A bacont süssük meg a serpenyőben, és már tálalhatunk is!
  2. A rukkolát ebben az esetben nem bonyolítjuk túl, hisz egyszerűségében rejlik a csodás íze, elég, ha sózzuk, borsozzuk, és meglöttyintjük egy kis olívaolajjal. Mióta rátaláltam a rukkolára, a kissé fanyar, mindeközben édes ízű csodára, elmaradhatatlan lakója lett a hűtőmnek.
  3. A reggeli mellé készítsünk pirítóst, friss citromos teát, és fogyasszuk nagy örömmel :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 661
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Róka a fazékban 12 recept

Ha beosztásunk engedi, szeretünk kicsit később ébredni. Előfordul, hogy nem csak a hétvégéken, hanem akár hétköznap is élvezhetjük kicsit a nyugodt reggeleket. Ekkor mindig több időt és energiát szentelek a reggelinknek.  Ezt nemrég Párom kívánságára készítettem el. Sokszor láttam már különböző műsorokban elkészíteni, és száznál is több receptet olvastam már, azonban nekünk ez a kedvencünk. Mondhatni mindenki másképp csinálja, de szerintem ez így tökéletes, megmutathatjuk vele a kreativitásunkat. A gasztronómia is pont erről szól :) Keress új ízeket és színeket, meglátod, jó móka, és még finomakat is ehetsz közben...  

Hozzávalók

Hozzávalók a frittata-hoz:

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...