r
Nosalty Logó

Friss cseresznyés koszorú

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Skorpió
Friss cseresznyés koszorú
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

1480
Kalória
20.3g
Fehérje
222.9g
Szénhidrátok
58.3g
Zsír
205.3g
Víz
318.9g
Koleszterin
6.4g
Rost
117.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 5915 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 272 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 1480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    233.3 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5443.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1335 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    2292 mg
  • Nátrium
    1398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    891.6 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    821 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1926 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1504 micro
Összesen 5915 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A koszorúformánkat kikenjük alaposan zsírral, és meghintjük zsemlemorzsával, majd használatig hűtőbe tartjuk.
  2. A vajat habosra keverjük,és hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, majd a citromhéjat és a citrom levének a felét.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a keményítővel és adarával. Majd ezt elkeverjük a tojásos-vajas masszába.
  4. A tésztát alaposan elkeverjük a tejszínnel és a tejjel.
  5. A tészta 1/3-adát a formába kanalazzuk, és elegyengetjük. A cseresznye felét elterítjük a tésztán.
  6. A maradék tészta felét is a formába kanalazzuk, majd erre szórjuk a maradék cseresznyét, és befedjük a maradék masszával.
  7. A tésztát az előmelegített sütőben megsütjük (szükség esetég félidőben forgassuk el).
  8. Mialatt a tészta sül, a cukrot a vízzel és a maradék citromlével elkeverjük.
  9. Ha a tészta megsült, még melegében rácsra borítjuk, és a cukros levetegyenletesen rákanalazzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet egy oldalon találtam, és olyan szépen nézett ki, hogy másnap el is készítettem. Az a baj, hogy gyorsan elfogy. Friss gyümölcsből a legjobb, de télen a kompót vagy a romtopf is megteszi :D. Bátran elkészítheti mindenki, nem nagy ördöngősség, tényleg.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!