r
Nosalty Logó

Friss cseresznyés koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Friss cseresznyés koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 5915 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 272 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 1480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    233.3 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5443.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1335 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    2292 mg
  • Nátrium
    1398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    891.6 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    821 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1926 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1504 micro
Összesen 5915 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A koszorúformánkat kikenjük alaposan zsírral, és meghintjük zsemlemorzsával, majd használatig hűtőbe tartjuk.
  2. A vajat habosra keverjük,és hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, majd a citromhéjat és a citrom levének a felét.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a keményítővel és adarával. Majd ezt elkeverjük a tojásos-vajas masszába.
  4. A tésztát alaposan elkeverjük a tejszínnel és a tejjel.
  5. A tészta 1/3-adát a formába kanalazzuk, és elegyengetjük. A cseresznye felét elterítjük a tésztán.
  6. A maradék tészta felét is a formába kanalazzuk, majd erre szórjuk a maradék cseresznyét, és befedjük a maradék masszával.
  7. A tésztát az előmelegített sütőben megsütjük (szükség esetég félidőben forgassuk el).
  8. Mialatt a tészta sül, a cukrot a vízzel és a maradék citromlével elkeverjük.
  9. Ha a tészta megsült, még melegében rácsra borítjuk, és a cukros levetegyenletesen rákanalazzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4438
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss cseresznyés koszorú
Skorpió 49 recept

Ezt a receptet egy oldalon találtam, és olyan szépen nézett ki, hogy másnap el is készítettem. Az a baj, hogy gyorsan elfogy. Friss gyümölcsből a legjobb, de télen a kompót vagy a romtopf is megteszi :D. Bátran elkészítheti mindenki, nem nagy ördöngősség, tényleg.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...