Friss cseresznyés koszorú
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Skorpió
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
50g vaj359 kcal
-
45g cukor174 kcal
-
10 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
95 kcal
-
25g búzadara90 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
13g tej7 kcal
-
150g cseresznye87 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
6g víz0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
4g disznózsír34 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Összesen
1480
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
200g vaj1434 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g étkezési keményítő381 kcal
-
100g búzadara360 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
50g tej28 kcal
-
600g cseresznye348 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
24g víz0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
15g disznózsír135 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
5915
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
9.2g vaj66 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
10.2g tojás13 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
13.8g finomliszt50 kcal
-
4.6g étkezési keményítő18 kcal
-
4.6g búzadara17 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
4.6g habtejszín13 kcal
-
2.3g tej1 kcal
-
27.7g cseresznye16 kcal
-
9.2g porcukor36 kcal
-
1.1g víz0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
0.7g disznózsír6 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
Összesen
272
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 58.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1361 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 573 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 222.9 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 205.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 493 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 481 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 376 micro
Összesen
1480
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 81 g
Zsír
-
Összesen 233.3 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5443.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 1335 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 2292 mg
-
Nátrium 1398 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 891.6 g
-
Cukor 468 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 821 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1974 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 197 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 700 mg
-
Retinol - A vitamin: 1926 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 587 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1504 micro
Összesen
5915
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg vaj
-
18 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojás
-
1 citromból nyert citromlé
-
10 dkg étkezési keményítő
-
100 g búzadara
-
1 csomag sütőpor
-
1 dl habtejszín
-
0.5 dl tej
-
20 dkg porcukor
-
3 ek víz
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek disznózsír
-
1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A tésztához
- A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A koszorúformánkat kikenjük alaposan zsírral, és meghintjük zsemlemorzsával, majd használatig hűtőbe tartjuk.
- A vajat habosra keverjük,és hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, majd a citromhéjat és a citrom levének a felét.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, a keményítővel és adarával. Majd ezt elkeverjük a tojásos-vajas masszába.
- A tésztát alaposan elkeverjük a tejszínnel és a tejjel.
- A tészta 1/3-adát a formába kanalazzuk, és elegyengetjük. A cseresznye felét elterítjük a tésztán.
- A maradék tészta felét is a formába kanalazzuk, majd erre szórjuk a maradék cseresznyét, és befedjük a maradék masszával.
- A tésztát az előmelegített sütőben megsütjük (szükség esetég félidőben forgassuk el).
- Mialatt a tészta sül, a cukrot a vízzel és a maradék citromlével elkeverjük.
- Ha a tészta megsült, még melegében rácsra borítjuk, és a cukros levetegyenletesen rákanalazzuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4440
- Feltöltés dátuma: 2011. június 12.
Receptjellemzők
Skorpió
49 recept
Ezt a receptet egy oldalon találtam, és olyan szépen nézett ki, hogy másnap el is készítettem. Az a baj, hogy gyorsan elfogy. Friss gyümölcsből a legjobb, de télen a kompót vagy a romtopf is megteszi :D. Bátran elkészítheti mindenki, nem nagy ördöngősség, tényleg.