r
Nosalty Logó

Frijoles refritos, a mexikói sültbabpüré

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Frijoles refritos, a mexikói sültbabpüré
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

314
Kalória
19.1g
Fehérje
53.2g
Szénhidrátok
3.6g
Zsír
29.5g
Víz
-
Koleszterin
13.1g
Rost
2.4g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 18% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1882 kcal
  • 18% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 18% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 314 kcal
  • 18% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3417.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    2083 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

Víz

  • Összesen
    176.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2006 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1184 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1882 kcal
  • 18% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

  1. A finomra aprított vörös- és fokhagymát olívaolajon üvegesre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk római köménnyel és chilipehellyel.
  2. Amikor már teljesen puha a hagyma, jöhet bele a lecsepegtetett, főtt bab. Ezzel további 10-20 percet főzzük.
  3. Fogunk egy krumplinyomót (a régifajta, nyeleset) és rusztikusan pépesre törjük az egészet. Ha még ezen a ponton soknak érezzük a levét, párologtassuk el.
  4. Végül belekeverünk egy csokor friss koriandert és fél lime levét.

Recept infó

  • Főzés ideje: 30 perc

A mexikói és a tex-mex konyha egyik alapétele, amit pakolhatunk mindenfélére, tunkolhatunk tortillával, vagy akár magában is kanalazhatjuk. A sültbabpüré lényege a nevéből is adandóan az, hogy a főtt babot újra hőkezeljük, majd pürévé törjük. A friss hatás kedvéért mi most jó adag friss koriandert és kevés limelét is belekevertünk, így igazán a helyére került minden íz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vinetta sült hagymával

Padlizsánkrémből sosem elég, készítsd egyből dupla vagy tripla adagban! Sült hagymával még finomabb, mint nyerssel. A hagymát olajon serpenyőben vagy héjában a padlizsán mellett a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!