Frankfurti torta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
AnnaML
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
tészta
-
46g tojás58 kcal
-
25g dió164 kcal
-
18 kcal
-
10 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
17g feketekávé2 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
krém
-
83g szójatej45 kcal
-
8g tojássárgája27 kcal
-
3g rizsliszt12 kcal
-
13 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
17g cukor65 kcal
összerakás
Összesen
537
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
tészta
-
550g tojás692 kcal
-
300g dió1962 kcal
-
60g kukoricaliszt218 kcal
-
114 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
200g feketekávé18 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
krém
-
1000g szójatej540 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
40g rizsliszt146 kcal
-
152 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
200g cukor774 kcal
összerakás
Összesen
6417
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
tészta
-
19.5g tojás25 kcal
-
10.6g dió70 kcal
-
2.1g kukoricaliszt8 kcal
-
1.1g kukoricakeményítő4 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
7.1g feketekávé1 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
krém
-
35.5g szójatej19 kcal
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
1.4g rizsliszt5 kcal
-
1.4g kukoricakeményítő5 kcal
-
7.1g étcsokoládé39 kcal
-
7.1g cukor27 kcal
összerakás
Összesen
228
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 127.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 302 micro
Összesen
537
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172.7 g
Zsír
-
Összesen 351.4 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 168 g
-
Koleszterin 2901 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7708.6 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 289 mg
-
Kálcium 1151 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 1311 mg
-
Foszfor 3519 mg
-
Nátrium 1340 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 678.5 g
-
Cukor 446 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1527.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1162 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 615 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 948 micro
-
Kolin: 2609 mg
-
Retinol - A vitamin: 1145 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3621 micro
Összesen
6417
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
tészta
-
10 db tojás
-
30 dkg dió
-
4 evőkanál kukoricaliszt
-
2 evőkanál kukoricakeményítő
-
2 ek őrölt kávé
-
10 ek cukor
-
1 teáskanál sütőpor
krém
-
1 l szójatej
-
5 db tojássárgája
-
40 g rizsliszt
-
40 g kukoricakeményítő
-
20 dkg cukor
összerakás
Elkészítés
tészta
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük elektromos habverővel, a sárgákat a cukorral jó habosra keverjük (én hogy könnyítsek magamon, kettéosztottam az adagot, és két részben sütöttem meg).
- A diót a sütőporral, a kukoricaliszttel, kukoricakeményítővel és a kávéval összevegyítjük, és kanalanként belekavarjuk a sárga masszában. Egy kanál hab és egy kanál dió. Óvatosan, hogy ne törjön meg a hab, lentről felfele forgassuk a masszát.
- Egy 24 cm átmérőjű kerek tepsibe sütőpapírt vágunk, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyni kell kihűlni, és nem kell nyitogatni a sütőajtót, mert visszaesik.
- Amikor kihűlt mind a két tepsi, kivesszük őket, és kétfelé vágjuk. Nagyon kényesen kell bánni velük, mert eltörhet.
- A lapok beáztatására főzzünk egy kicsi kávét, és rumaromával ízesítjük.
krém
- A tojásokat szétválasztjuk, mert nekünk csak a sárgájára van szükségünk, a fehérjét itt hűtőben tároljuk.
- Feltesszük a tejet melegedni a tűzhelyre, nem kell forralni, a tojássárgáját egy tálban egy kicsi tejjel, a lisztekkel és cukorral csomómentesre kavarjuk, a langyossá melegedett tejet levesszük a tűzről, és egy merőkanállal belekanalazzuk a tojásos masszában ügyelve, hogy ne csináljunk csomókat.
- Visszaöntjük a fazékba, és lassú tűzön addig kavarjuk, amíg sűrűsödni kezd, vigyázva, hogy ne ragadjon oda, még kavarjuk, amíg meg nem kapjuk az elért sűrűséget. Nem kell, hogy folyjon, a kanálnak sem kell megálljon benne. Levesszük a tűzről, és az előre aprított csokoládét belekavarjuk. Beleöntjük egy jénai tálba, fóliával letakarjuk úgy, hogy érje a masszát, így amikor kihűl, nem lesz réteges a teteje. Hűtőben hagyjuk kihűlni.
- Aki akarja, kettéválasztja a masszát mielőtt a csokoládéval összekavarnánk, így a krémréteg egyik fele barna, a másik sárga lesz.
- A krémet úgy válasszuk el, hogy maradjon a tészta bevonására is.
összerakás
- Tányérba helyezzük az első lapot, a kávés rummal meglocsoljuk, és elkenjük az első mennyiségű krémet, ráhelyezzük a második lapot, azt is locsoljuk, majd kenjük a krémet, és így tovább, amíg az utolsó lapot is rátettük. Bevonjuk a tetejét a megmaradt krémmel, tetszés szerit díszítsük. Én őrölt dióval szórtam meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 201
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 15670
- Feltöltés dátuma: 2014. május 23.
Ajánló
Nagyon finom süti, szülinapokra és egyébre is alkalmas. Lehet variálni mandulával is, és a tetejére is azt szórunk, amit akarunk. Jó étvágyat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
AnnaML
12 recept
Ez a recept a családomé emberemlékezet óta, nekem az anyukám minden szülinapomra elkészítette. Az idén elkértem a receptet, és elkészítettem a hétvégén a szülinapom alkalmára, egy kicsit változtatva. Azért csináltam tej és glutén nélkül, hogy mindenki tudja fogyasztani anélkül, hogy aggódjanak, hogy nem tudnak enni belőle.