r
Nosalty Logó

Frankfurti torta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
AnnaML
Frankfurti torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

krém

összerakás

Összesen 537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

krém

összerakás

Összesen 6417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

krém

összerakás

Összesen 228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.7 g

Zsír

  • Összesen
    351.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    168 g
  • Koleszterin
    2901 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7708.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1151 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1311 mg
  • Foszfor
    3519 mg
  • Nátrium
    1340 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    678.5 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1527.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1162 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    615 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    948 micro
  • Kolin:
    2609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1145 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3621 micro
Összesen 6417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

összerakás

Elkészítés

tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük elektromos habverővel, a sárgákat a cukorral jó habosra keverjük (én hogy könnyítsek magamon, kettéosztottam az adagot, és két részben sütöttem meg).
  2. A diót a sütőporral, a kukoricaliszttel, kukoricakeményítővel és a kávéval összevegyítjük, és kanalanként belekavarjuk a sárga masszában. Egy kanál hab és egy kanál dió. Óvatosan, hogy ne törjön meg a hab, lentről felfele forgassuk a masszát.
  3. Egy 24 cm átmérőjű kerek tepsibe sütőpapírt vágunk, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyni kell kihűlni, és nem kell nyitogatni a sütőajtót, mert visszaesik.
  4. Amikor kihűlt mind a két tepsi, kivesszük őket, és kétfelé vágjuk. Nagyon kényesen kell bánni velük, mert eltörhet.
  5. A lapok beáztatására főzzünk egy kicsi kávét, és rumaromával ízesítjük.

krém

  1. A tojásokat szétválasztjuk, mert nekünk csak a sárgájára van szükségünk, a fehérjét itt hűtőben tároljuk.
  2. Feltesszük a tejet melegedni a tűzhelyre, nem kell forralni, a tojássárgáját egy tálban egy kicsi tejjel, a lisztekkel és cukorral csomómentesre kavarjuk, a langyossá melegedett tejet levesszük a tűzről, és egy merőkanállal belekanalazzuk a tojásos masszában ügyelve, hogy ne csináljunk csomókat.
  3. Visszaöntjük a fazékba, és lassú tűzön addig kavarjuk, amíg sűrűsödni kezd, vigyázva, hogy ne ragadjon oda, még kavarjuk, amíg meg nem kapjuk az elért sűrűséget. Nem kell, hogy folyjon, a kanálnak sem kell megálljon benne. Levesszük a tűzről, és az előre aprított csokoládét belekavarjuk. Beleöntjük egy jénai tálba, fóliával letakarjuk úgy, hogy érje a masszát, így amikor kihűl, nem lesz réteges a teteje. Hűtőben hagyjuk kihűlni.
  4. Aki akarja, kettéválasztja a masszát mielőtt a csokoládéval összekavarnánk, így a krémréteg egyik fele barna, a másik sárga lesz.
  5. A krémet úgy válasszuk el, hogy maradjon a tészta bevonására is.

összerakás

  1. Tányérba helyezzük az első lapot, a kávés rummal meglocsoljuk, és elkenjük az első mennyiségű krémet, ráhelyezzük a második lapot, azt is locsoljuk, majd kenjük a krémet, és így tovább, amíg az utolsó lapot is rátettük. Bevonjuk a tetejét a megmaradt krémmel, tetszés szerit díszítsük. Én őrölt dióval szórtam meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15670
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 23.

Ajánló

Nagyon finom süti, szülinapokra és egyébre is alkalmas. Lehet variálni mandulával is, és a tetejére is azt szórunk, amit akarunk. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept a családomé emberemlékezet óta, nekem az anyukám minden szülinapomra elkészítette. Az idén elkértem a receptet, és elkészítettem a hétvégén a szülinapom alkalmára, egy kicsit változtatva. Azért csináltam tej és glutén nélkül, hogy mindenki tudja fogyasztani anélkül, hogy aggódjanak, hogy nem tudnak enni belőle.

Hozzávalók

tészta

krém

összerakás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...