Frankfurti leves Varrott Chef konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávidka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Leves
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
100g fehérrépa64 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
2g köménymag0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
100g tejföl198 kcal
Füstölt házi kolbász
-
300g sertés szűzpecsenye327 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g bors1 kcal
Vajas burgonya
Összesen
1287
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Leves
-
1000g kelkáposzta216 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
200g fehérrépa128 kcal
-
5g só0 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
-
3g köménymag0 kcal
-
2g majoranna5 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
200g tejföl396 kcal
Füstölt házi kolbász
-
600g sertés szűzpecsenye654 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
Vajas burgonya
Összesen
2575
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Leves
-
32g kelkáposzta7 kcal
-
8g burgonya5 kcal
-
6.4g vöröshagyma2 kcal
-
6.4g sárgarépa2 kcal
-
6.4g fehérrépa4 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0.1g köménymag0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
1.6g füstölt szalonna10 kcal
-
6.4g tejföl13 kcal
Füstölt házi kolbász
-
19.2g sertés szűzpecsenye21 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Vajas burgonya
Összesen
82
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.7 g
Zsír
-
Összesen 64.8 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 330 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5008.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 402 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 1260 mg
-
Nátrium 2918 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1085.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1243 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 323 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 456 micro
-
Kolin: 356 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 3095 micro
-
β-karotin 9894 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 589 micro
Összesen
1287
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 165.4 g
Zsír
-
Összesen 129.7 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 661 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10017 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 804 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 609 mg
-
Foszfor 2520 mg
-
Nátrium 5836 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 202.2 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 2171.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2487 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 388 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 645 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 913 micro
-
Kolin: 712 mg
-
Retinol - A vitamin: 579 micro
-
α-karotin 6189 micro
-
β-karotin 19788 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1177 micro
Összesen
2575
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 198 micro
-
β-karotin 634 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
Leves
-
1 közepes db kelkáposzta
-
250 g burgonya
-
200 g vöröshagyma
-
200 g sárgarépa
-
200 g fehérrépa
-
5 g só
-
2 g fekete bors
-
3 g köménymag
-
2 g majoranna
-
50 g füstölt szalonna
Füstölt házi kolbász
-
600 g sertés szűzpecsenye
-
50 g vöröshagyma
-
3 g só
-
1 g bors
Vajas burgonya
Elkészítés
Leves
- Szedjük le a káposzta külső leveleit és tegyük félre. Ezeket a leveleket forrázzuk le, majd dobjuk jeges vízbe, a maradék káposztát aprítsuk fel.
- Egy közepes lábasba rakjunk egy kis darab szalonnát és olvasszuk ki. Tegyük rá a finomra vágott hagymát és pirítsuk üvegesre, dobjuk rá a káposztát.
- Ha összeesett a káposzta egy kicsit, mehetnek rá a zöldségek. Fűszerezzük meg, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi.
- Ha megfőttek a zöldségek, tegyük bele a tejfölt, turmixoljuk le az egészet, majd szűrjük át egy finom szűrőn.
Füstölt házi kolbász
- A kolbászhoz a sertésszüzet hártyázzuk le és daráljuk át kétszer-háromszor egy darálón. Keverjük össze nagyon finomra vágott hagymával, sóval és borssal. Tekerjük bele egy fóliába jó szorosan, hogy megtartsa a formáját, majd tegyük egy vákuumzacskóba és főzzük meg kb. 15 perc alatt.
- Ha megfőttek és szeretnénk füstölni, akkor egy lábasba tépjünk akkora alufóliát, ami kitakarja az alját, szórjunk bele egy kis bükkfaforgácsot. Rakjunk egy szűrőt a közepére, fektessük bele a kolbászokat, az egészet takarjuk le légmentesen. Alacsony hőmérsékleten kb. 10 percig hagyjuk füstölődni, vegyük le a gázról, és hagyjuk kihűlni.
Vajas burgonya
- A burgonyát hámozzuk meg, majd egy karalábévájóval vágjuk ki golyókat belőle. Főzzük roppanósra, szűrjük le és vajon pirítsuk barnára.
- A leforrázott káposztalevelekből egy kiszúróval vágjunk karikákat. A burgonyagolyókat tegyük a tányér aljára, tegyük rá a kolbászt, majd öntsük fel a levessel, és a kolbász tetejére mehet a káposztalevél-karika.
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 1937
- Feltöltés dátuma: 2020. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávidka
3 recept