r
Nosalty Logó

Frankfurti leves szalonnás rántással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Frankfurti leves szalonnás rántással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 249 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 1492 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 43 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    507 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 249 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    103.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3506.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    907 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    1430 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    3003.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    310 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    3041 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 1492 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    74 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A leveshez a zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk. Egy nagy fazékba rakjuk bele, fűszerezzük és öntsük fel annyi vízzel, amilyen hígra szeretnénk. Felforraljuk, majd kis lángon puhára főzzük.
  2. Amíg a leves fő, elkészítjük a rántást. A szalonnát kockára vágva elkezdjük sütni, mikor már van egy kis zsír alatta, hozzáadjuk a karikára vágott virslit és együtt megpirítjuk. Szűrőkanállal kiszedjük egy tányérra, félrerakjuk. Rászórjuk a lisztet a szalonnazsírra, megpirítjuk, tűzről lehúzva meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük. Kevés hideg vizet adva hozzá visszarakjuk a tűzre, és állandóan keverve felforraljuk.
  3. Ha a zöldségek megpuhultak a levesben, akkor hozzáöntjük a rántást és összeforraljuk.
  4. A pirított virslit meg a szalonnát keverjük a leveshez, de kínálhatjuk csak tálaláskor hozzá, mert van aki a zöldségek ízét szeretné inkább érezni. Ha chilit is rakunk bele és csípősre sikerül, a tejföllel semlegesíthetjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 19200
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 15.

Ajánló

Friss puha kenyérrel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már megint leves ehetnékem volt, frankfurtit már nagyon régen főztem, és láttam az egyik szakácskönyvemben ezt a rántásos ötletet. Amúgy habarva készítem, de szalonnával, úgy gondoltam, biztos finomabb lesz. A virslit mindig megpirítva tálalom hozzá, és most nem plusz mosatlan volt, mert abban az edényben készült a rántás is.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...