r
Nosalty Logó

Frankfurti leves Sylvia konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Macska
Frankfurti leves Sylvia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1429.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1289 micro
  • β-karotin
    3489 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    182.8 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8578 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    6100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1109.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2469 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    355 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    20934 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 2460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    434 micro
  • β-karotin
    1173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát alaposan megtisztítjuk, kisebb csíkokra vágjuk, és egy külön edényben annyi vízzel, hogy ellepje, felforraljuk.
  2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját, majd hozzátesszük a karikára vágott kolbászt, és azzal együtt tovább sütjük, amíg a kolbászból is kisül a zsiradék. Az apróra vágott hagymát beletesszük és megdinszteljük.
  3. A répákat karikára vágjuk, beletesszük a zsiradékba, és néhány percig dinszteljük, majd a liszttel megszórjuk (stauboljuk), alaposan elkeverjük, majd felöntjük vízzel.
  4. Fűszerezzük (a sóval vigyázzunk, mert a szalonna is sós), és hozzáadjuk a fokhagymát, a kis kockákra vágott burgonyát és a leszűrt kelkáposztát.
  5. Amikor már majdnem kész van a leves, akkor a karikára vágott virslit is hozzáfőzzük. Ha szükséges, akkor még sózzuk.
  6. Tejföllel kínáljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 21586
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, tartalmas leves - valamilyen finom süteménnyel kiadós ebéd. Ha nem fogy el, tökéletes újramelegítve is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...