r
Nosalty Logó

Frankfurti leves Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Frankfurti leves Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1330.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1071 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    699 micro
Összesen 350 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5320.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    3338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    756.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    971 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4282 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2794 micro
Összesen 1397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon kevés sóval megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kisebb kockára vágott burgonyát, és kevergetve tovább pirítjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, átforgatjuk, megszórjuk a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, felöntjük vízzel és lassan forraljuk.
  3. Belerakjuk a csíkokra vágott káposztát, a leveskockát, és puhára főzzük.
  4. Közben kevés liszttel az olajon világos rántást készítünk, finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és rövid időre hűlni hagyjuk.
  5. Majd simára keverjük a tejföllel, és egy kevés levessel, ezzel sűrítjük a levest, és jól kiforraljuk.
  6. Közben a karikára vágott virslit kevés zsiradékon kicsit megpirítjuk, majd a leveshez adjuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 365
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 47980
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Frankfurti leves Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Ízletes, finom leves, egy palacsinta vagy vargabéles mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...