r
Nosalty Logó

Frankfurti leves Juhász István konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Juhász István
Frankfurti leves Juhász István konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3541.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    2864 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21250.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1906 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    1530 mg
  • Nátrium
    17185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1477.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1117 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    382 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    808 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7200 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3195 micro
Összesen 2998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk a zöldségeket (burgonyát célszerű a főzés vége felé, hogy ne barnuljon meg), kelkáposztát laskára vágjuk. A virslit felkarikázzuk.
  2. A zsiradékból 2-3 evőkanálnyit egy nagyobb fazékban felhevítünk, és rádobjuk a vöröshagymakockákat, melyet üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kelkáposztametélteket és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Sózzuk és fűszerezzük, felöntjük 2-3 dl csontlével, és lassú tűzön, fedő alatt a kelkáposztát félig megfőzzük, majd felöntjük a maradék csontlével, és amikor majdnem készre főtt, beletesszük az 1x1 cm-es kockákra vágott burgonyát is, és pár perc alatt puhára főzzük.
  3. Közben elkészítjük a rántást: pici zsiradékot felhevítünk, beleszitáljuk a lisztet, és folyamatos keverés közben zsemleszínűre pirítjuk. Utána a levesből néhány evőkanálnyi lével simára keverjük, és beleöntjük a levesbe, majd felforraljuk.
  4. A leves főzése közben pici zsiradékon a virslikarikákat gyorsan megpirítjuk. Ha a levesbe már belekerült a rántás, akkor a virslikarikákat beledobjuk, és lassan forraljuk (esetleg még ízesítünk rajta, ha szükséges).
  5. A készre főtt levesbe a tejfölt hőkiegyenlítés után belekeverjük (a tejfölt pici forró lével összekeverjük), és még egy párat rottyantunk rajta.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1876
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 19.

Ajánló

Forrón tálalom igény szerint frissen őrölt borssal, esetleg apróra vágott petrezselyemmel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Frankfurti leves Juhász István konyhájából
Juhász István 36 recept

Kora nyáron nagyon szeretjük a friss, új zöldségekből főzött ételeket. Ilyen a frankfurti leves is, melynek a klasszikus receptjét még újburgonyával egészítettem ki. Mivel ez is egy gazdag leves, így utána már nem kívánatos a nehéz második fogás, így tökéletesen illik például egy gyorsan elkészíthető palacsinta vagy egy túrós palacsinta, esetleg egy egyszerű piskótatekercs.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...