Frankfurti leves, ahogy Mettácska készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
150g kelkáposzta32 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
35g virsli94 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
35 kcal
-
10g tejföl20 kcal
Összesen
231
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
600g kelkáposzta130 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
140g virsli377 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
14g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
40g tejföl79 kcal
Összesen
924
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
55.5g kelkáposzta12 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
13g virsli35 kcal
-
18.5g burgonya11 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
0 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
Összesen
86
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2054.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 1682 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 178.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 723 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
231
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 57.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8218.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 626 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 595 mg
-
Nátrium 6727 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 714.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 400 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 187 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 335 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 426 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2892 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 390 micro
Összesen
924
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 760.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 622 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 268 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg kelkáposzta
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
140 g virsli
-
2 db burgonya
-
1.5 csapott ek finomliszt
-
2 csipet köménymag
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Előkészítjük a hozzávalókat. A káposztát leveleire szedjük, megmossuk, felcsíkozzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. A krumplit hámozzuk-mossuk, kis kockákra vágjuk és a virsliket felkarikázzuk.
- A rántás készítésével kezdjük, abban a fazékban, amiben a levest szeretnénk. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet és a fokhagymát és addig keverjük, amíg a lisz egy picit megbarnul. Lehúzzuk a tűzről, hozzárakjuk a pirospaprikát, elkeverjük és felengedjük 2l vízzel. (nekem így jó sűrű lett a levesem, persze mindenki ízlése szerint csinálja).
- Mehet vissza a tűzre, rakhatjuk is bele a káposztát, a krumplit és a fűszereket (só, ételízesítő, bors, köménymag).
- Forrástól számítva 10 percig főzzük és amikor a káposzta egy kicsit már összeesett mehetnek bele a virslikarikák. További 30-40 percig főzzük. Közben kóstoljuk, ha valakinek nem elég fűszeres tegyen még bele. Amikor minden megpuhult kész a levesünk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15750
- Feltöltés dátuma: 2012. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A párom minap szólt, hogy úgy enne már frankfurti levest. Hú, azt én is szeretem és tényleg rég ettem én is. A helyzet az, hogy rádöbbentem, hogy még nem is főztem egyedül, mert ezt mindig a Mamkám csinálta nekem, mert számomra az a legfinomabb. Na, akkor hajrá, gondoltam, csinálok egy fini levest, persze megkaptam a telefonos segítséget hozzá és így már nekiláthattam. Az eredmény olyan lett, amilyet szerettem volna! Mi a tejfölt mindig külön rakjuk hozzá, ki, mikor, hogy szeretné enni.