Frankfurti leves 5.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g kelkáposzta54 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
18 kcal
-
35g virsli94 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
80g zeller29 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0 kcal
Összesen
385
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g kelkáposzta216 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
71 kcal
-
140g virsli377 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
320g zeller116 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0 kcal
Összesen
1541
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
40.6g kelkáposzta9 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
5.7g virsli15 kcal
-
16.2g burgonya9 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
13g zeller5 kcal
-
7.1g tejföl14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
0 kcal
Összesen
62
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1593.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 861 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 436 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 776 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 178 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 7111 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 346 micro
Összesen
385
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 52.4 g
Zsír
-
Összesen 80 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6372.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 1098 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 429 mg
-
Foszfor 1319 mg
-
Nátrium 3444 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.6 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1744 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3106 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 356 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 710 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 791 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 28443 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1385 micro
Összesen
1541
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 402 micro
-
β-karotin 1155 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej kelkáposzta
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
140 g virsli
-
4 közepes db burgonya
-
4 közepes db sárgarépa
-
2 kis db zeller
-
175 g tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 db leveskocka
-
2 kk fűszerpaprika
Elkészítés
- A vöröshagymát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk.
- A kelkáposztát negyedeljük, és felcsíkozzuk (megmossuk) :)
- Egy lábas aljába zsírt vagy olajat teszünk, és a hagymát a káposztával együtt megdinszteljük.
- Ha a káposzta összeesett, 2 kk fűszerpaprikát szórunk rá, 1 leveskockát dobunk bele, sózzuk, borsozzuk, és ételízesítőt teszünk bele (óvatosan a sóval, mert a leveskocka is sós!)
- A burgonyát, a sárgarépát és a zellergyökeret meghámozzuk, megmossuk, és ezt is a lábasba tesszük.
- A virslit felkarikázzuk, és mehet a többi hozzávalóhoz a lábasba! :)
- A káposzta engedett már levet, de ez kevés lesz, ezért vízzel felöntjük (kb. 1ujjnyira lepje el). Jó rotyogást az ételnek!:D
- Néha-néha megkevergetjük, és ha minden hozzávaló megfőtt, puha, akkor a tejfölt belekeverjük, és kész is!
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 72966
- Feltöltés dátuma: 2010. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Párom régen evett ilyen levest, ezért készítettem! :)