r
Nosalty Logó

Frankfurti leves 1.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
ze(n)derta
Frankfurti leves 1.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1395 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 38 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    991 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 234 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7881.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    5455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    3146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5946 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1395 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fodros kel leveleket megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A leveleket kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, a levélnyelet felkarikázzuk.
  2. A sárga- és fehérrépát meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. A krumplit meghámozzuk és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
  3. A répaféléket és afelkarikázott levélnyeletkevés vízben, fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sót és köményt. Amikor már majdnem puha, rátesszük a laskára vágott levelet, és a krumplit. Még kb. 5 percig pároljuk, majd felöntjük hideg vízzel.
  4. Takarék lángon hagyjuk, hogy lassan felforrjon (ennyi idő alatt puhára is fő, de ha mégsem, lassú tűzön főzzük még egy kicsit), majd beletesszük a karikákra vágott virslit.
  5. A tejszínt csomómentesen elkeverjük a liszttel és a pirospaprikával, és ezzel habarjuk be a levest.
  • Receptkönyvben: 358
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 188595
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Frankfurti leves 1.
ze(n)derta 188 recept

A fodros kel helyett nyugodtan használhatunk kelkáposztát, vagy kelbimbót is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...