Frankfurti keltorta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g kelkáposzta27 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
26g virsli71 kcal
-
25g tej14 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
404
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g kelkáposzta216 kcal
-
1200g burgonya693 kcal
-
210g virsli565 kcal
-
200g tej112 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3220
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
28.1g kelkáposzta6 kcal
-
33.7g burgonya19 kcal
-
5.9g virsli16 kcal
-
5.6g tej3 kcal
-
14g főzőtejszín18 kcal
-
9.3g tojás12 kcal
-
2.8g sajt10 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
90
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1161.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 327 mg
-
Nátrium 418 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 279.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 229 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 619 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
404
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.3 g
Zsír
-
Összesen 192.7 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1517 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9292 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 2524 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 571 mg
-
Foszfor 2618 mg
-
Nátrium 3343 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 239 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 2236.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1831 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 434 mg
-
D vitamin: 269 micro
-
K vitamin: 579 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 951 micro
-
Kolin: 1169 mg
-
Retinol - A vitamin: 1419 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4948 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2158 micro
Összesen
3220
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
90
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej kelkáposzta
-
1.2 kg burgonya
-
210 g virsli
-
2 dl tej
-
5 dl főzőtejszín
-
6 db tojás
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát héjában feltesszük főni. A virslit is megfőzzük.
- A káposztát csíkokra metéljük, és 3 ek olajon sóval, borssal, egy kis vizet aláöntve, megpároljuk.
- A burgonyát felkarikázzuk, és egy tortaforma aljára rakjuk a felét, és megsózzuk. A káposztát ráterítjük, és erre a karikára vágott virslit rakjuk. A tetejére a maradék burgonya kerül, amit szintén megsózunk.
- A mártáshoz a tojásokat kissé felverjük. A tejet és a tejszínt hozzáadjuk, és elkeverjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, ráöntjük a tortára.
- 35-40 percre 200 fokos sütőbe tesszük, majd a sajtot rászórjuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 245
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13262
- Feltöltés dátuma: 2011. december 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Olvastam egy hasonló receptet, csak krumplival és káposztával. Én még feldobtam egy kis virslivel, és ettől lett frankfurti!