Franciasaláta 3.
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
224
Kalória
3.9g
Fehérje
23.9g
Szénhidrátok
13.6g
Zsír
155.7g
Víz
29.5g
Koleszterin
4.9g
Rost
10.3g
Cukor
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
224
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1794
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 155.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 779 micro
-
β-karotin 1982 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 697 micro
Összesen
224
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.9 g
Zsír
-
Összesen 108.4 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2540.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 635 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 892 mg
-
Nátrium 710 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.9 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 39 mg
Víz
-
Összesen 1245.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2070 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 184 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 484 micro
-
α-karotin 6231 micro
-
β-karotin 15855 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 5573 micro
Összesen
1794
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 338 micro
-
β-karotin 861 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 303 micro
Összesen
98
kcal
Elkészítés
- A sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, és apró kockára vágva puhára főzzük a zöldborsóval együtt, majd leszűrjük.
- A héjában főtt burgonyát, az ecetes uborkát és a meghámozott almát szintén kockára vágjuk.
- Az olajat, a sót és a mustárt jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt. Az összes zöldségfélét leöntjük a mártással, összekeverjük, és legalább 3-4 órára behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 15 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
Nálunk Anya készíti a legjobban, így minden évben Ő csinálja.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!