r
Nosalty Logó

Francia rakott krumpli á la Brizsó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Brizsó
Francia rakott krumpli á la Brizsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 585 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    259 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 585 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    151.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6286.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1390 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1644 mg
  • Nátrium
    2883 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    567 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 2339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, karikákra szeljük. Csíkokra vágjuk a hagymát, és mivel nekem szeletelt bacon volt itthon, felkockáztam azt.
  2. A bacont és a hagymákat megpirítjuk, alacsony fokozaton, így nem ég oda, míg elkészítjük a szószt közben, egy másik edényben.
  3. A tejfölt a tejjel és a belenyomott fokhagymákkal elkezdjük összemelegíteni (szükségtelen forralni), közben egyneművé keverjük, majd fűszerezzük. Mivel a felhasznált bacon is sós, vigyázzunk, ne készítsük túl sósra! Pár percig hagyjuk érni az ízeket a szószban, majd a bacon és hagyma együttesére öntjük, így hagyjuk még alacsony fokozaton egymásra találni az ízeket.
  4. Egy jénai alját kirakjuk krumplikarikákkal, amiket megsózunk. Erre ízlés szerint rakunk a baconös-hagymás cuccból, és két szelet sajttal fejeljük meg a rétegelést. Ezután elölről kezdjük, erre ment a krumpli, amit sózunk, a baconös lötty, sajt, és így tovább. Természetesen a végére a sajtot kell hagyni.
  5. Sütőbe dobjuk, 45 percig sütjük, majd 10 percig pirítjuk a tetején a sajtot, hogy ne csak finom, de szép is legyen!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3458
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Brizsó 14 recept

Őszintén szólva számtalanszor készítettem már francia rakott krumplit, variáltam hol így, hol úgy, mégis mindig a legegyszerűbb verzió az, aminek a legnagyobb sikere van. A recept egyszerűségéről ugye nem is beszélve. Párom nem szereti a tejszínt, így az én receptjeim tejföl és tej együttesével épülnek fel, tehát nyugodtan ezt a két hozzávalót le lehet arra az egyre cserélni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...