Francia rakott burgonya másképp
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rakott burgonyához
A besamelhez
-
13g margarin90 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
150g tej84 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sötőtál előkészítéséhez
-
4g vaj25 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Összesen
799
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rakott burgonyához
A besamelhez
-
50g margarin359 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
600g tej336 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sötőtál előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
3196
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rakott burgonyához
A besamelhez
-
2g margarin14 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
23.7g tej13 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sötőtál előkészítéséhez
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa2 kcal
Összesen
126
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.5 g
Zsír
-
Összesen 52 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1568.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 581 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 453 mg
-
Nátrium 423 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 289.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 455 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 327 micro
Összesen
799
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.2 g
Zsír
-
Összesen 208 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1351 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6275.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 2326 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 1814 mg
-
Nátrium 1691 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208.5 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1157 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1861 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 230 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 916 mg
-
Retinol - A vitamin: 1819 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 478 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1307 micro
Összesen
3196
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
A rakott burgonyához
A besamelhez
-
5 dkg margarin
-
2 evőkanál finomliszt
-
6 dl tej
-
petrezselyem ízlés szerint
-
snidling ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A sötőtál előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A rakott burgonyához
- A tojásokat és a burgonyát héjában megfőzzük.
- A besamelhez a margarint habzásig hevítjük. Beletesszük a lisztet és az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük forró tejjel és folyamatosan kevergetve megvárjuk, amíg besűrűsödik. Beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet és a metélőhagymát, elkeverjük.
- Egy jénait kivajazunk és zsemlemorzsázunk. Rétegezzük a meghámozott és karikára vágott főtt burgonyát, a karikára vágott főtt tojást és pár evőkanál besamelt. Ezt a műveletet addig folytassuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
- A tetejére öntsük rá a tejfölt és szórjuk meg reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben süssük szép pirosra.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 172
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 44941
- Feltöltés dátuma: 2010. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kiváló egytálétel, de tartalmas köretként is kínálható.