r
Nosalty Logó

Francia narancsos palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Francia narancsos palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintatésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1065 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintatésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3194 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintatésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    239 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 1065 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    179 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2152.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.1 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    717 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1342 micro
Összesen 3194 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. Klasszikus palacsintatésztát készítek, csak az olvasztott vaj,a narancs leve és a cukor teszi lukacsossá, meg aranybarnává.Teflonserpenyőben sütve biztos nem ragad le!!!
  2. A krémhez simára keverem a mascarponét, óvatosan alákeverem a felvert tejszínhabot, egy narancs levét, a citrom levét és héját, a cukrot és a friss vaníliát.
  3. Narancsfilével, zúzott pisztáciával és ecsettel felkent eperlekvárral díszítem.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18359
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 23.

Ajánló

Mindenképp tokajit ajánlok hozzá, kései szüretelésű furmintot vagy aszút max. 3 puttonyig. Pl. Béres Magita vagy Áts Cuvée.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemes alapanyagokból készült, omlós könnyű tésztájú, tényleg jó ízű palacsinta. A citrusok frisseségével, a mascarpone krémességével és egy leheletnyi madagaszkári vaníliával. Remélem meghozta kedveteket az elkészítéshez!

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...