Francia mákos Lindus konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lindus89
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
Mézes lapok elkészítése
-
50g finomliszt182 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
8g méz25 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0 kcal
Mákos piskóta elkészítése
-
55g tojás69 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
4g víz0 kcal
-
7g olívaolaj63 kcal
-
17g mák88 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krém elkészítése
-
58g vaj418 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
57 kcal
-
117g víz0 kcal
Süti összeállítása
Összesen
1399
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
Mézes lapok elkészítése
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
50g méz152 kcal
-
75g margarin538 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0 kcal
Mákos piskóta elkészítése
-
330g tojás415 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
24g víz0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
100g mák525 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krém elkészítése
-
350g vaj2510 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
343 kcal
-
700g víz0 kcal
Süti összeállítása
Összesen
8390
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
Mézes lapok elkészítése
-
10.7g finomliszt39 kcal
-
3.6g porcukor14 kcal
-
1.8g méz5 kcal
-
2.7g margarin19 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
0 kcal
Mákos piskóta elkészítése
-
11.8g tojás15 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
3.6g mák19 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
Krém elkészítése
-
12.5g vaj90 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
5.4g porcukor21 kcal
-
3.2g vaníliás pudingpor12 kcal
-
25.1g víz0 kcal
Süti összeállítása
Összesen
300
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 80.9 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 474 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1490.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 466 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 603 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.7 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 198.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 643 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 293 mg
-
Retinol - A vitamin: 628 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 447 micro
Összesen
1399
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123 g
Zsír
-
Összesen 485.4 g
-
Telített zsírsav 217 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 170 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 2844 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8943.8 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 317 mg
-
Kálcium 2796 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 514 mg
-
Foszfor 3616 mg
-
Nátrium 1644 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 910.5 g
-
Cukor 476 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1191.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3856 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 448 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 473 micro
-
Kolin: 1759 mg
-
Retinol - A vitamin: 3767 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1063 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2680 micro
Összesen
8390
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
Mézes lapok elkészítése
-
30 dkg finomliszt
-
10 dkg porcukor
-
2 ek méz
-
7.5 dkg margarin
-
2 db tojás
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
Mákos piskóta elkészítése
-
6 db tojás
-
18 dkg cukor
-
3 evőkanál víz
-
0.5 dl olívaolaj
-
10 dkg mák
-
12 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
Krém elkészítése
-
35 dkg vaj
-
3 db tojássárgája
-
15 dkg porcukor
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
7 dl víz
Süti összeállítása
Elkészítés
Mézes lapok elkészítése
- A mézes lapokhoz 30 dkg lisztet, 10 dkg porcukrot, 2 evőkanál mézet 7,5 dkg vajat, 2 db tojást és 1 késhegynyi szódabikarbónát összegyúrjuk.
- Az így kapott tésztát kettéválasztjuk, kinyújtjuk, és 2 db lapot sütünk belőle annak a tepsinek a hátulján, amiben majd megsütjük a mákos piskótát, és amiben majd összeállítjuk a sütit.
- 180 fokon kb. 10 perc alatt világosbarna színűre sütjük.
Mákos piskóta elkészítése
- 6 db tojássárgáját habosra verünk 18 dkg cukorral, majd hozzáadunk 3 evőkanál vizet és 0.5 dl olívaolajat, végül hozzáadunk 10 dkg mákot.
- A 6 db tojásfehérjét habbá verjük, és felváltva a sütőporral elkevert liszttel beledolgozzuk a mákos keverékbe.
- Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon világos színűre sütjük.
Krém elkészítése
- A krémhez 3 db tojássárgáját habosra keverjük a 35 dkg vajjal.
- 2 csomag vaníliás pudingport 15 dkg porcukorral elkeverjük, és a 7 dl vízzel felöntve pudingot főzünk belőle.
- Amikor már a puding langyos, belekeverjük a tojással habosra kevert vajat.
Süti összeállítása
- Ha mindennel megvagyunk, összeállítjuk a sütit. Alulra mézes lap kerül, erre jön a krém fele, majd a mákos piskóta, majd a krém másik fele, és végül a másik mézes lap.
- Tetejét díszíthetjük a krémmel, vagy akár tejszínhabot is tehetünk rá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30*20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3077
- Feltöltés dátuma: 2015. december 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Lindus89
16 recept
Nagyon mutatós süti, amit egyszerűen elkészíthetünk!