r
Nosalty Logó

Francia krémes Olgitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olgi1213
Francia krémes Olgitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 884 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 4425 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1260.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 884 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.3 g

Zsír

  • Összesen
    187.1 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6302.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1514 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2368 mg
  • Nátrium
    1990 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.5 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 4425 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől, utóbbit kemény habbá verjük.
  2. A piskóta hozzávalóit habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások felvert habját, és megsütjük.
  3. Amíg sül, addig a krémhez a tojásfehérjét a 10 dkg porcukkorral kemény habbá verjük. 4 dl vizet 10 dkg porcukorral felteszünk főni.
  4. Közben a pudingot, és a vaníliás cukrot 1 dl vízzel simára keverjük. Ha forr a víz a cukorral, akkor hozzáadjuk, és pár perc alatt jó sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről. Még ebbe a forró krémbe apránként belekeverjük a keményre felvert tojás habját, vigyázva, hogy ne legyen csomós.
  5. A piskótát lapjára kettévágjuk, és az egyik felét visszatesszük a tepsibe. A másik felét 15 egyenlő kockákra vágjuk. A tepsibe lévő piskótára rákenjük a krémet.
  6. A tejszínt kevés cukkorrral keményre felverjük. Ha kihűlt a krém, egyenletesen rákenjük a tejszínhabot.
  7. A kockára vágott piskótát visszatesszük a krémre. Ezután elkészítjük a csokimázat, és rásimítjuk a kockákra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x22x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18258
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia krémes Olgitól
Olgi1213 49 recept

Egyik ismerősömnél ettem először, azóta már sokszor elkészítettem. Nem olcsó, de nagyon finom!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...