r
Nosalty Logó

Francia hagymaleves SPAR konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Francia hagymaleves SPAR konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    284 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 362 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3468.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    2115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    731 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1721 micro
Összesen 1450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és az olajat hevítsük fel, és adjuk hozzá a félkarikára vágott vörös- és póréhagymát. Tegyünk bele ízlés szerinti sót, és 15 percig, kis lángon pároljuk fedő alatt.
  2. Ha a hagyma már kezd összeesni, vegyük le a fedőt, és alacsony lángon pároljuk tovább 30-40 percig, közben időnként kavargassuk meg.
  3. Amikor már a hagyma aranybarna, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a fehér borsot, szerecsendiót és kakukkfüvet, keverjük el, és kanalazzuk bele a lisztet. Ezzel pirítjuk néhány percig, majd öntsük fel a borral, majd ha feloldott kissé a lisztet, mehet bele a leveskockából készült alaplé.
  4. Ezután 10 percig főzzük, majd a sajtos pirítósokkal tálaljuk. A sajtos pirítósokhoz kenjük meg a kenyerek mindkét oldalát vajjal, majd az egyik felüket szóljuk meg reszelt sajttal.
  5. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd 190 fokon 8-10 perc alatt pirítsuk meg.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6781
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, lágyan fűszeres leves, ami pillanatok alatt felmelegít.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...