r
Nosalty Logó

Francia csemege

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
agi8505
Francia csemege
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 804 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 4821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 804 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    251.9 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3633.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.6 g
  • Cukor
    489 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    1547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1316 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2393 micro
Összesen 4821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjébe teszünk 4 ek cukrot, a sárgájába 2 ek cukrot.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját is habosra keverjük.
  3. Összeöntjük, óvatosan elkeverjük. Hozzászitáljuk a 2 ek lisztet, beleforgatjuk, majd a 4 ek kakaóport is.
  4. Sütőpapírral bélelt, kb. 25*38 cm-es tepsiben 180 fokon megsütjük.

Krém

  1. A tojások sárgáját összekeverjük a liszttel, a van. cukorral.
  2. Közben a tejet felforraljuk.
  3. Ezt követően a tejet apránként a tojásos-lisztes keverékhez adjuk, majd sűrű krémet főzünk belőle, és teljesen kihűtjük.
  4. A margarint a cukorral habosra keverjük, és hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémet.
  5. A kész krémet a piskótára kenjük.

Tetejére

  1. A tojások fehérjét a cukorral félig felverjük, majd gőz fölött kemény habot készítünk belőle.
  2. Ezt a sütemény tetejére simítjuk.
  3. Végül csokoládéreszelékkel vastagon beszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25*38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 25495
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 26.

Ajánló

Bármilyen alkalomra nagyon jó kis édesség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia csemege
agi8505 20 recept

Személyes kedvencem, nagyon finom, könnyű, habos édesség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...