r
Nosalty Logó

Francia citromtorta házi recept alapján

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ZilkaZil
Francia citromtorta házi recept alapján
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 880 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 3525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 880 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    180.1 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2450.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.1 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    526 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1782 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    332 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    1121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1800 micro
Összesen 3525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Összekeverjüka liszteket a sóval.
  2. A puha vajatfehéredésig keverjük a tojással, cukorral, majd viszonylag kemény tésztává gyúrjuk a liszttel.
  3. Fóliába csomagolva fél órát pihentetjüka hűtőben.
  4. Kinyújtjuk, és kibélelünkvele egy kivajazott tortaformát úgy, hogy a peremet is befedje. Sütőpapírral befedjük, sütőbabot szórunkrá, és forró sütőben félkészre sütjük. Kivesszük.

Krémhez

  1. A krémhez minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
  2. A tésztát megkenjük egy kissé felvert tojásfehérjével, majd ráöntjük a krémet.
  3. Közepes lángon sütjük addig, amíg a krém szépen megszilárdul.
  4. Teljesen kihűtve szeletelhető (az a legjobb, ha egy éjszakát pihen).
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5328
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia citromtorta házi recept alapján
ZilkaZil 127 recept

Mivel nem vagyok egy sütibajnok, nekem újdonság volt ez a típusú tészta összeállítás, amit egy francia barátom anyukájától tanultam. Én ezelőtt mindig a liszttel morzsoltam el a vajat, és utána gyúrtam össze a tojással, ahogy a linzerhez szokás, így viszont nagyon finom, omlós, morzsalékos lesz. Csodás dolog, hogy a grammra pontosan ugyanolyan alapanyagból mennyire más végeredmény születik, ha így, vagy úgy keverjük össze őket.:)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...