Francia citromtorta házi recept alapján
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ZilkaZil
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tésztához
-
42 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
Krémhez
-
55g tojás69 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
38g citromlé8 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
880
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tésztához
-
169 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
Krémhez
-
220g tojás277 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
150g citromlé33 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
3525
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tésztához
-
14 kcal
-
8.1g vaj58 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
4.4g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
16.2g finomliszt59 kcal
Krémhez
-
17.8g tojás22 kcal
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
16.2g cukor63 kcal
-
12.1g citromlé3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
16.2g habtejszín47 kcal
Összesen
285
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 45 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 443 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 612.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.8 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 131.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 439 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 450 micro
Összesen
880
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.6 g
Zsír
-
Összesen 180.1 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1771 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2450.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 420 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1211 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 419.1 g
-
Cukor 225 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 526 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1782 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 332 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 1121 mg
-
Retinol - A vitamin: 1755 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 318 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1800 micro
Összesen
3525
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
285
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
5 dkg tönkölybúza liszt
-
10 dkg vaj
-
1 ek cukor
-
1 db tojás
-
1 csipet só
-
20 dkg finomliszt
Krémhez
-
4 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
20 dkg cukor
-
2 citromból nyert citromhéj
-
200 ml habtejszín
Elkészítés
Tésztához
- Összekeverjüka liszteket a sóval.
- A puha vajatfehéredésig keverjük a tojással, cukorral, majd viszonylag kemény tésztává gyúrjuk a liszttel.
- Fóliába csomagolva fél órát pihentetjüka hűtőben.
- Kinyújtjuk, és kibélelünkvele egy kivajazott tortaformát úgy, hogy a peremet is befedje. Sütőpapírral befedjük, sütőbabot szórunkrá, és forró sütőben félkészre sütjük. Kivesszük.
Krémhez
- A krémhez minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
- A tésztát megkenjük egy kissé felvert tojásfehérjével, majd ráöntjük a krémet.
- Közepes lángon sütjük addig, amíg a krém szépen megszilárdul.
- Teljesen kihűtve szeletelhető (az a legjobb, ha egy éjszakát pihen).
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5325
- Feltöltés dátuma: 2013. május 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
ZilkaZil
127 recept
Mivel nem vagyok egy sütibajnok, nekem újdonság volt ez a típusú tészta összeállítás, amit egy francia barátom anyukájától tanultam. Én ezelőtt mindig a liszttel morzsoltam el a vajat, és utána gyúrtam össze a tojással, ahogy a linzerhez szokás, így viszont nagyon finom, omlós, morzsalékos lesz. Csodás dolog, hogy a grammra pontosan ugyanolyan alapanyagból mennyire más végeredmény születik, ha így, vagy úgy keverjük össze őket.:)