Francia almatorta karamellöntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
Az omlós tésztához
-
28g finomliszt100 kcal
-
14g vaj99 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
A töltéshez
-
125g alma59 kcal
A royalhoz
-
16g habtejszín46 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
21g tojás26 kcal
A karamell öntethez
-
13g cukor48 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
549
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
Az omlós tésztához
-
220g finomliszt801 kcal
-
110g vaj789 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A töltéshez
-
1000g alma468 kcal
A royalhoz
-
125g habtejszín365 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
165g tojás208 kcal
A karamell öntethez
-
100g cukor387 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
4400
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
Az omlós tésztához
-
9.3g finomliszt34 kcal
-
4.7g vaj33 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
A töltéshez
-
42.3g alma20 kcal
A royalhoz
-
5.3g habtejszín15 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
7g tojás9 kcal
A karamell öntethez
-
4.2g cukor16 kcal
-
10.6g habtejszín31 kcal
-
8.5g víz0 kcal
Összesen
185
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.6 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 174.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
549
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 55.7 g
Zsír
-
Összesen 228 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1410 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2129.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 497 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 959 mg
-
Nátrium 380 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 557.1 g
-
Cukor 356 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1392.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2134 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 249 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 729 mg
-
Retinol - A vitamin: 2072 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 660 micro
-
β-crypt 122 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1253 micro
Összesen
4400
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
Az omlós tésztához
-
220 g finomliszt
-
110 g vaj
-
50 g porcukor
-
1 db tojássárgája
A töltéshez
A royalhoz
A karamell öntethez
-
10 dkg cukor
-
2.5 dl habtejszín
-
2 dl víz
Elkészítés
Az omlós tésztához
- A tészta hozzávalóiból homogén masszát gyúrunk, majd hűtőben 1 órát pihentetjük folpackba csomagolva.
- A tésztát kinyújtjuk és egy magasabb, 28 cm átmérőjű pitetálat vagy tortaformát kibélelünk vele.
- Az almát nagyobb cikkekre vágjuk(1 almát 6 cikkbe), a cikkek tetejét hosszában sűrűn bevagdossuk, majd szépen elrendezzük a tészta tetején.
- Leöntjük a tojásos-tejszínes-cukros citromleves-héjas keverékkel (royal) és 190 fokon 30 percig sütjük.
- A karamell öntet elkészítése:a kristálycukrot száraz serpenyőben felolvasztjuk. Amikor olyan színű, mint a dobos tortán a cukor, a tűzről levonva, a serpenyőt magunktól távolabb tartva felöntjük meleg vízzel, majd visszaforraljuk sűrűre (akkor jó, ha kb. méz sűrűségű). Tejszínnel felöntjük és mártás sűrűségűre beforraljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 234
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 19704
- Feltöltés dátuma: 2010. október 26.
Ajánló
Tipp: a karamellöntetből simán csinálhatunk dupla vagy tripla adagot is, mert nagyon finom és olyan jó, ha bőven leöntjük vele a tortát... :DDD
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Az almatorta receptje a már sokat emlegetett Christian Teubner: A világ 100 legjobb receptje Sütemények c. kiadványából való, egyszerűen nem lehet betelni vele, telis tele van jobbnál jobb süteményekkel, pitékkel, tartelette-ekkel, stb. A tésztája kellemesen ropogós-omlós, az alma friss, üde, a sodó krémesen pudingszerű...egyszerűen mennyei. A torta savanykás ízéhez remekül passzol az édes-krémes karamell öntet.