Francia almás pite La fée de cuisine konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Tészta
-
2.5 bögre finomliszt
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál cukor
Töltelék
Díszítéshez
-
2 nagy db alma
-
0.5 ek cukor
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
0.5 citromból nyert citromlé
500
Kalória
5.3g
Fehérje
63.7g
Szénhidrátok
25.9g
Zsír
153.6g
Víz
-
Koleszterin
4.8g
Rost
21.7g
Cukor
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
47g finomliszt171 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
4g víz0 kcal
Töltelék
-
94g alma44 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
8g almalé3 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Díszítéshez
Összesen
500
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
375g finomliszt1365 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
6g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
32g víz0 kcal
Töltelék
-
750g alma351 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
60g almalé28 kcal
-
60g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Díszítéshez
Összesen
4004
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
17.6g finomliszt64 kcal
-
11.7g margarin84 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.5g víz0 kcal
Töltelék
-
35.2g alma16 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
-
2.8g almalé1 kcal
-
2.8g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Díszítéshez
-
23.5g alma11 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.9g sárgabaracklekvár5 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
Összesen
187
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 153.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 240 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
500
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 42.4 g
Zsír
-
Összesen 207.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3377.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 555 mg
-
Nátrium 2369 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 509.9 g
-
Cukor 174 mg
-
Élelmi rost 38 mg
Víz
-
Összesen 1229 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2081 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 258 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 1920 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1829 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 407 micro
Összesen
4004
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
187
kcal
Elkészítés
Tészta
- Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a margarint. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. (Jó, hogyha a tésztában borsó nagyságú margarin darabkák maradnak.)
- Ezt követően elkezdjük adagolni evőkanalanként a hideg vizet. Akkor jó a tésztánk állaga, ha egy kis adag tésztát összenyomva összeáll. Abban az esetben, ha a tészta nem áll össze, tovább adagoljuk a vizet. Azonban a túl sok víztől a tészta kemény lehet.
- A morzsás állagú tésztát egy nyújtódeszkára öntjük, és egy gombócot formálunk belőle, arra figyelve, hogy a tésztát nem gyúrhatjuk. A tésztánk akkor lesz jó, ha apró margarin darabkák még látszódnak benne.
- A gombócot egy kis liszttel hintjük le, és folpackba tekerjük. Minimum 1 órát a hűtőbe kell helyezni, az ideális azonban az, ha egy éjszakát ott tölt.
Töltelék
- Almáinkat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházakat, és felvágjuk őket kockákra. Az almadarabokat, almalevet, vizet, fahéjat és citromhéjat egy edénybe helyezzük. Letakarjuk, felforraljuk, és 10 percig főni hagyjuk. Levesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy elforrja a levét, majd egy villával jól összenyomkodjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tészta felét kinyújtjuk, és belehelyezzük a piteformánkba, majd belekanalazzuk a töltelékünket, és egyenletesre simítjuk. Ezt követően hűtőbe helyezzük annyi időre, amíg elvégezzük a következő fázist. Erre azért van szükség, hogy a tésztánk ne melegedjen fel.
Díszítéshez
- Almáinkat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházakat, és karikázzuk őket minél vékonyabb szeletekre. Egy nagyobb tálba helyezzük őket, és citromlével meglocsoljuk, ez megakadályozza a barnulást.
- A tésztánkat kivesszük a hűtőből, és spirál alakzatban helyezzük fel rá a vékony almaszeleteket, kívülről befelé haladva. Az almaszeletek részlegesen fedjék egymást. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem érünk a közepéig.
- Süssük 200 fokon 15 percig, majd a hőmérsékletet csökkentsük 175 fokra, és süssük tovább 25 percig.
- A baracklekvárt addig melegítjük, amíg folyós nem lesz, és ezzel kenjük meg a kisült piténk tetejét.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 perc
- Főzés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 40 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
A piténk alapjául az "Egyszerű pite tészta" szolgál. A sütit "Entertaining with Beth" youtube videója alapján készítettem.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!