Francia almás pite La fée de cuisine konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
47g finomliszt171 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
4g víz0 kcal
Töltelék
-
94g alma44 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
8g almalé3 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Díszítéshez
Összesen
500
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
375g finomliszt1365 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
6g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
32g víz0 kcal
Töltelék
-
750g alma351 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
60g almalé28 kcal
-
60g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Díszítéshez
Összesen
4004
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
17.6g finomliszt64 kcal
-
11.7g margarin84 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.5g víz0 kcal
Töltelék
-
35.2g alma16 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
-
2.8g almalé1 kcal
-
2.8g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Díszítéshez
-
23.5g alma11 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.9g sárgabaracklekvár5 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
Összesen
187
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 153.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 240 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
500
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 42.4 g
Zsír
-
Összesen 207.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3377.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 555 mg
-
Nátrium 2369 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 509.9 g
-
Cukor 174 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1229 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2081 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 258 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 1920 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1829 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 407 micro
Összesen
4004
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
2.5 bögre finomliszt
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál cukor
Töltelék
Díszítéshez
-
2 nagy db alma
-
0.5 ek cukor
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
0.5 citromból nyert citromlé
Elkészítés
Tészta
- Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a margarint. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. (Jó, hogyha a tésztában borsó nagyságú margarin darabkák maradnak.)
- Ezt követően elkezdjük adagolni evőkanalanként a hideg vizet. Akkor jó a tésztánk állaga, ha egy kis adag tésztát összenyomva összeáll. Abban az esetben, ha a tészta nem áll össze, tovább adagoljuk a vizet. Azonban a túl sok víztől a tészta kemény lehet.
- A morzsás állagú tésztát egy nyújtódeszkára öntjük, és egy gombócot formálunk belőle, arra figyelve, hogy a tésztát nem gyúrhatjuk. A tésztánk akkor lesz jó, ha apró margarin darabkák még látszódnak benne.
- A gombócot egy kis liszttel hintjük le, és folpackba tekerjük. Minimum 1 órát a hűtőbe kell helyezni, az ideális azonban az, ha egy éjszakát ott tölt.
Töltelék
- Almáinkat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházakat, és felvágjuk őket kockákra. Az almadarabokat, almalevet, vizet, fahéjat és citromhéjat egy edénybe helyezzük. Letakarjuk, felforraljuk, és 10 percig főni hagyjuk. Levesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy elforrja a levét, majd egy villával jól összenyomkodjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tészta felét kinyújtjuk, és belehelyezzük a piteformánkba, majd belekanalazzuk a töltelékünket, és egyenletesre simítjuk. Ezt követően hűtőbe helyezzük annyi időre, amíg elvégezzük a következő fázist. Erre azért van szükség, hogy a tésztánk ne melegedjen fel.
Díszítéshez
- Almáinkat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházakat, és karikázzuk őket minél vékonyabb szeletekre. Egy nagyobb tálba helyezzük őket, és citromlével meglocsoljuk, ez megakadályozza a barnulást.
- A tésztánkat kivesszük a hűtőből, és spirál alakzatban helyezzük fel rá a vékony almaszeleteket, kívülről befelé haladva. Az almaszeletek részlegesen fedjék egymást. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem érünk a közepéig.
- Süssük 200 fokon 15 percig, majd a hőmérsékletet csökkentsük 175 fokra, és süssük tovább 25 percig.
- A baracklekvárt addig melegítjük, amíg folyós nem lesz, és ezzel kenjük meg a kisült piténk tetejét.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6578
- Feltöltés dátuma: 2014. június 27.
Ajánló
Tejszínhabbal vagy vanília fagylalttal az igazi.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
La fée de cuisine
122 recept
A piténk alapjául az "Egyszerű pite tészta" szolgál. A sütit "Entertaining with Beth" youtube videója alapján készítettem.