r
Nosalty Logó

Foszlós-mazsolás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzsi
Foszlós-mazsolás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Összesen 517 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Összesen 3098 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Összesen 292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 517 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2145.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.1 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    699 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 3098 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Tészta

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a cukorral és csipetnyi sóval összekeverjük, belemorzsoljuk a friss élesztőt.
  2. Kevés tejjel elvegyítjük, kevés liszttel meghintjük, majd tiszta konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
  3. A puha vajat, a tojásokat és a maradék tejet a tésztához adjuk, majd robotgép gyúrópálcájával simára összedolgozzuk.
  4. Letakarva további 30 percig kelesztjük.
  5. A mazsolát a tésztába gyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk, és rudakká sodorjuk.
  6. Összefonjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Letakarva további kb. 15 percig kelesztjük.
  7. A kalácsot a tejszínnel elkevert tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3993
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 10.

Ajánló

Akik szeretik a kalácsféléket teához, kávéhoz vagy csak megvajazva, azoknak szeretettel ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A story az, hogy szeretjük a kalácsot is, és időnként megkívánjuk, így elég sűrűn van nálunk.  A környezetemben többen elkészítették, és sikere volt.

Hozzávalók

Tészta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...