r
Nosalty Logó

Foszlós-kakaós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
K.Laura
Foszlós-kakaós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1059 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4233 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1059 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    199.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2372.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    166 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 4233 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kenyérsütőgépben: beleszórjuk az összes hozzávalót a kakaópor kivételével, és 10 percig dagasztjuk.
  2. Ha elkészült a tészta, elfelezzük, az egyik felét visszarakjuk a kenyérsütőbe, és hozzáadjuk a kakaóport (nekem még kellett egy kis tejet is hozzáadnom).
  3. Miután ez kész, mindkét tésztát tiszta kendővel letakarva, fél órát kelesztjük. Ezután a tésztákat kb. ugyanakkora téglalapra nyújtjuk, egymásra helyezzük, majd a hosszabb oldaluknál elkezdjük befelé csavarni (mindkét oldalról).
  4. Ha ez megvan, kettéhajtjuk, kicsit "összegyúrjuk" ott, ahol látszik a hajtásvonal, majd a kivajazott kenyérformába helyezve, még 10 percig kelesztjük.
  5. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, majd előmelegített sütőben megsütjük. (Ha kicsi a kenyérformánk, akkor egyszerre csak a felét süssük meg, különben nyers marad.)
  6. Kézzel ugyanúgy kell elkészíteni, azzal a különbséggel, hogy a tésztát a kezünkkel 5 percig dagasztjuk, majd 1-1,5 órát kelesztjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9018
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
K.Laura 9 recept

Már régóta szerettem volna kalácsot sütni. Találtam is egy receptet, de a tészta nem lett valami jó, mégis megpróbáltam valahogyan "rendbe szedni", de sütés után teljesen kiszáradt. Fél óra múlva újra nekiestem, de már az átírt receptet használtam. Annyira jól sikerült, hogy rögtön sütöttem még egyet. :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...