r
Nosalty Logó

Foszlós fonott kalács medea konyhájából

NS
Foszlós fonott kalács medea konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

kenéshez

237
Kalória
6.1g
Fehérje
36.6g
Szénhidrát
6.7g
Zsír
13.2g
Víz
40.6g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
5.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

kenéshez

Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

kenéshez

Összesen 1884 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

kenéshez

Összesen 269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3323.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    1907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    292.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    105.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1884 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a vaníliás cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt, és 5-10 perc alatt hagyjuk felfutni.
  2. Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a sütőport, majd az élesztős tej és tojássárgája segítségével közepesen lágy tésztát dagasztunk. FONTOS, hogy a dagasztás közben folyamatosan adagoljuk a tésztához a felolvasztott vajat.
  3. Ha elkészültünk, 30 percet pihentessük meleg helyen, hogy a kelési folyamat beinduljon. Ezután a tésztát egy éjszakára rakjuk a hűtőszekrénybe, hogy ott keljen meg. Amennyiben rögtön szeretnénk elkészíteni a kalácsot, ezt a lépést hagyjuk ki, és kelesszük duplájára a tésztát (1 vagy 1,5 óra alatt), majd az alábbiak szerint folytassuk.
  4. Másnap reggel válasszuk két részre a tésztát (ha két kalácskát akarunk), és alaposan gyúrjuk át. Hármas vagy négyes fonással formázzunk kalácsokat belőlük.
  5. A formázás után tegyük sütőpapíros tepsire, és kenjük le a tojásfehérjés-tejes-cukros keverékkel, és pihentessük további 25 percet.
  6. Közben melegítsük elő 180 fokosra a sütőnket (alul- felül sütési funkción). A 25 perc eltelte után én újra szoktam kenni a tésztát, hogy szép márványos legyen a felülete, de ez a lépés akár ki is maradhat. Aki szeretné, ilyenkor megszórhatja még mandulaforgáccsal, egész mákkal vagy jégcukorral is.
  7. Ezután tegyük a sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt süssük őket mosolygósan pirosra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nincs is talán jobb reggeli mint, egy frissen sült kalács, vajjal és egy pohár kakaóval. Ezzel a könnyen elkészíthető recepttel pedig még a kalácsot is mi magunk süthetjük meg, ami külön öröm... :)

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...