Forró túrós rétes vaníliafagyival, tökmagolajjal és pirított tökmaggal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ribizli&ReBarbara
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
Túrós töltelék
-
100g tehéntúró147 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
29 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
25g mazsola75 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
Tészta
-
6g réteslap18 kcal
-
10g tökmagolaj88 kcal
Tálalás
-
50g vanília fagylalt95 kcal
-
4g tökmagolaj35 kcal
-
10g tökmag45 kcal
Összesen
633
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
Túrós töltelék
-
400g tehéntúró588 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
Tészta
-
25g réteslap74 kcal
-
40g tökmagolaj354 kcal
Tálalás
-
200g vanília fagylalt380 kcal
-
16g tökmagolaj141 kcal
-
40g tökmag178 kcal
Összesen
2533
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
Túrós töltelék
-
36.8g tehéntúró54 kcal
-
15.2g tojás19 kcal
-
2.8g vaníliás cukor11 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
9.2g mazsola28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
Tészta
-
2.3g réteslap7 kcal
-
3.7g tökmagolaj33 kcal
Tálalás
-
18.4g vanília fagylalt35 kcal
-
1.5g tökmagolaj13 kcal
-
3.7g tökmag16 kcal
Összesen
234
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1087.9 g
-
Cink 262 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 201 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.2 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 110.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
633
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.7 g
Zsír
-
Összesen 127.6 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 564 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4351.7 g
-
Cink 1046 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 528 mg
-
Vas 806 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 1221 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 41 mg
-
Mangán 33 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244.6 g
-
Cukor 187 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 441.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 100 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 481 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 445 mg
-
Retinol - A vitamin: 281 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 732 micro
Összesen
2533
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400.3 g
-
Cink 96 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 74 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 44 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Túrós töltelék
- A túrót kissé áttörjük, de nem baj, ha maradnak benne nagyobb csomócskák. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, kristálycukrot, tejfölt, sót, citromhéjat, mazsolát, és jól elkeverjük.
- Csipetnyi sóval felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan a túrós töltelékhez keverjük.
Tészta
- A rétestésztát széthajtogatjuk, és a fölső lapot levesszük. Vékonyan megkenjük tökmagolajba mártott ecsettel, és egy másik lapot ráhelyezünk.
- A közepére halmozzuk a túrótöltelék egynegyedét, és becsomagoljuk: föntről egyharmad tészta, és alulról a harmadik harmad tészta, végül a két szélét fölülre egymásra hajtjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük úgy, hogy a hajtott végei legyenek alul.
- A maradék hozzávalókkal is így teszünk, így négy kis párnánk lesz a tepsin. 185 fokon, légkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor lesz jó, ha a teteje már kezd pirulni.
Tálalás
- A forró rétespárnácskákat tányérokra tesszük, és mindegyik tetejére egy-egy gombóc vanília fagyit nyomunk. Megöntözzük őket egy-egy teáskanál tökmagolajjal, és megszórjuk pirított tökmaggal. Ajánlatos késsel-villával fogyasztani.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 795
- Feltöltés dátuma: 2018. december 15.
Ajánló
Laktató desszert, főfogás után, de akár vendégváróként önmagában is megállja a helyét. Érdemes kipróbálni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Ribizli&ReBarbara
9 recept
Idén nyáron egy étteremben desszertként tökmagolajjal leöntött és pirított tökmaggal megszórt vaníliafagylaltot ettünk. Zseniális volt az ízhatás! Ezt továbbgondolva született ez a fantasztikus desszert. Nagyon gyorsan elő- és elkészíthető, javasolt a vasárnapi ebéd megkezdésekor betenni a sütőbe, és amire végzünk a második fogással, megsül a süti. A forró rétesen a hideg vaníliafagyi isteni! Tökmagolajjal és pirított tökmaggal pedig mennyei! Érdemes kipróbálni!