r
Nosalty Logó

Forró túrós rétes vaníliafagyival, tökmagolajjal és pirított tökmaggal

Ribizli&ReBarbara
Forró túrós rétes vaníliafagyival, tökmagolajjal és pirított tökmaggal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Túrós töltelék

Tészta

Tálalás

633
Kalória
25.2g
Fehérje
61.2g
Szénhidrát
31.9g
Zsír
110.5g
Víz
140.9g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
46.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Túrós töltelék

Tészta

Tálalás

Összesen 633 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Túrós töltelék

Tészta

Tálalás

Összesen 2533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Túrós töltelék

Tészta

Tálalás

Összesen 234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.9 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 633 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4351.7 g
  • Cink
    1046 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    806 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    244.6 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    441.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 2533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.3 g
  • Cink
    96 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    44 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

Túrós töltelék

  1. A túrót kissé áttörjük, de nem baj, ha maradnak benne nagyobb csomócskák. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, kristálycukrot, tejfölt, sót, citromhéjat, mazsolát, és jól elkeverjük.
  2. Csipetnyi sóval felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan a túrós töltelékhez keverjük.

Tészta

  1. A rétestésztát széthajtogatjuk, és a fölső lapot levesszük. Vékonyan megkenjük tökmagolajba mártott ecsettel, és egy másik lapot ráhelyezünk.
  2. A közepére halmozzuk a túrótöltelék egynegyedét, és becsomagoljuk: föntről egyharmad tészta, és alulról a harmadik harmad tészta, végül a két szélét fölülre egymásra hajtjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük úgy, hogy a hajtott végei legyenek alul.
  3. A maradék hozzávalókkal is így teszünk, így négy kis párnánk lesz a tepsin. 185 fokon, légkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor lesz jó, ha a teteje már kezd pirulni.

Tálalás

  1. A forró rétespárnácskákat tányérokra tesszük, és mindegyik tetejére egy-egy gombóc vanília fagyit nyomunk. Megöntözzük őket egy-egy teáskanál tökmagolajjal, és megszórjuk pirított tökmaggal. Ajánlatos késsel-villával fogyasztani.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Idén nyáron egy étteremben desszertként tökmagolajjal leöntött és pirított tökmaggal megszórt vaníliafagylaltot ettünk. Zseniális volt az ízhatás! Ezt továbbgondolva született ez a fantasztikus desszert. Nagyon gyorsan elő- és elkészíthető, javasolt a vasárnapi ebéd megkezdésekor betenni a sütőbe, és amire végzünk a második fogással, megsül a süti. A forró rétesen a hideg vaníliafagyi isteni! Tökmagolajjal és pirított tökmaggal pedig mennyei! Érdemes kipróbálni!

További receptek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...