Formabontó máglyarakás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
659
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g kifli1116 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
1250g alma585 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
24g sütő rum55 kcal
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
Összesen
3942
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
12.2g kifli34 kcal
-
30.6g tej17 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
38.2g alma18 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.7g sütő rum2 kcal
-
3.7g sárgabaracklekvár10 kcal
-
8.4g tojás11 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
0.9g zsemlemorzsa4 kcal
Összesen
120
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1103.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 516 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.8 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 224.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
659
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.3 g
Zsír
-
Összesen 102.8 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1008 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6622.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 2011 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 1092 mg
-
Nátrium 3096 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 622.8 g
-
Cukor 368 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1346.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 879 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 570 micro
-
Kolin: 834 mg
-
Retinol - A vitamin: 839 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 411 micro
-
β-crypt 146 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1568 micro
Összesen
3942
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
-
8 db kifli
-
1 l tej
-
2 csomag vaníliás cukor
-
5 nagy db alma
-
3 ek porcukor
-
fahéj ízlés szerint
-
3 ek sütő rum
-
6 ek sárgabaracklekvár
-
5 db tojás
-
8 ek cukor
Elkészítés
- Az almákat megpucoljuk, félbevágjuk, magházat kiszedjük, vékony szeletekre vágjuk.
- Lehetőleg egy teflonedénybe beletesszük az almaszeleteket, megszórjuk porcukorral, és kevergetve karamellizáljuk. Ne maradjon alatta lé. Ha kész, megszórjuk fahéjjal és elkeverjük (ha savanyú az alma, tehetünk még rá 1 ek. porcukrot, de túl édes ne legyen).
- A kifliket kb. 1-2cm-es karikákra vágjuk, beletesszük egy tálba.
- Forró tejbe beletesszük a vaníliás cukrot. A tej felét ráöntjük a kiflikre, átforgatjuk, majd a másik felét is. Fontos, hogy a tejet a kiflik beszívják, de ne tocsogjon, ázzon szét.
- A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájába alaposan elkeverünk 5 ek. cukrot. Hozzáadjuk a tejes kiflikhez, elkeverjük.
- A tepsit vastagon kivajazzuk, alaposan megszórjuk zsemlemorzsával. Beleöntjük, egyenletesen eligazgatjuk a kiflikarikákat, rátesszük az almaszeleteket. 4 ek. lekvárt elsimítunk rajta, és meglocsoljuk a sütőrummal.
- Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 20 percig sütjük.
- A fehérjét nagyon kemény habbá verjük a maradék 3 ek. cukorral. A cukrot kanalanként adjuk hozzá. A kemény habba óvatosan belekeverjük a maradék 2 ek. lekvárt. Nem fontos teljesen elkeverni, maradhat enyhén csíkos is.
- Kivesszük a tepsit a sütőből, és rákenjük a habot. Csak addig tesszük már vissza, amíg szép aranysárga színe lesz.
- Várjuk meg míg langyos lesz. Amegszokottól eltérően egy nagy ivópoharat használva vágjuk kőr formájúra és máris tálalhatjuk
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5303
- Feltöltés dátuma: 2013. október 20.
Ajánló
A máglyarakás magas süti. Olyan tepsit válasszunk, amit a kiflik magasan megtöltenek. A habnak elég, ha a negyede van a tepsiben, mert ha kemény habot készítettünk, nem fog lefolyni róla.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Gabys
138 recept
Tartalmas leves után kiváló 2. fogás. De desszertként is nagyon szeretjük. A hab kicsit törik, de ez ebben az esetben azt hiszem nem érdekes:)