r
Nosalty Logó

Formabontó máglyarakás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Formabontó máglyarakás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6622.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    2011 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    3096 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    622.8 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1346.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1568 micro
Összesen 3942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk, félbevágjuk, magházat kiszedjük, vékony szeletekre vágjuk.
  2. Lehetőleg egy teflonedénybe beletesszük az almaszeleteket, megszórjuk porcukorral, és kevergetve karamellizáljuk. Ne maradjon alatta lé. Ha kész, megszórjuk fahéjjal és elkeverjük (ha savanyú az alma, tehetünk még rá 1 ek. porcukrot, de túl édes ne legyen).
  3. A kifliket kb. 1-2cm-es karikákra vágjuk, beletesszük egy tálba.
  4. Forró tejbe beletesszük a vaníliás cukrot. A tej felét ráöntjük a kiflikre, átforgatjuk, majd a másik felét is. Fontos, hogy a tejet a kiflik beszívják, de ne tocsogjon, ázzon szét.
  5. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájába alaposan elkeverünk 5 ek. cukrot. Hozzáadjuk a tejes kiflikhez, elkeverjük.
  6. A tepsit vastagon kivajazzuk, alaposan megszórjuk zsemlemorzsával. Beleöntjük, egyenletesen eligazgatjuk a kiflikarikákat, rátesszük az almaszeleteket. 4 ek. lekvárt elsimítunk rajta, és meglocsoljuk a sütőrummal.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 20 percig sütjük.
  8. A fehérjét nagyon kemény habbá verjük a maradék 3 ek. cukorral. A cukrot kanalanként adjuk hozzá. A kemény habba óvatosan belekeverjük a maradék 2 ek. lekvárt. Nem fontos teljesen elkeverni, maradhat enyhén csíkos is.
  9. Kivesszük a tepsit a sütőből, és rákenjük a habot. Csak addig tesszük már vissza, amíg szép aranysárga színe lesz.
  10. Várjuk meg míg langyos lesz. Amegszokottól eltérően egy nagy ivópoharat használva vágjuk kőr formájúra és máris tálalhatjuk
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5301
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 20.

Ajánló

A máglyarakás magas süti. Olyan tepsit válasszunk, amit a kiflik magasan megtöltenek. A habnak elég, ha a negyede van a tepsiben, mert ha kemény habot készítettünk, nem fog lefolyni róla.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tartalmas leves után kiváló 2. fogás. De desszertként is nagyon szeretjük. A hab kicsit törik, de ez ebben az esetben azt hiszem nem érdekes:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...