r
Nosalty Logó

Formában sült mákos-cseresznyés piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Formában sült mákos-cseresznyés piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Tetejére

Összesen 956 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Tetejére

Összesen 3816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Tetejére

Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1529.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 956 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    198.4 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6116.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1839 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    2463 mg
  • Nátrium
    1213 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.5 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 3816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A lágy vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és lágy krémmé keverjük. (Én ezt a műveletet kézi robotgép legmagasabb fokozatával végeztem. )
  2. Ezután beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet, majd a darált mákot és a magozott cseresznyét. Egy püspökkenyér formát (26x13x6cm-es szilikon forma) kiolajozunk és ebbe öntjük a masszát.
  3. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 45 perc alatt megsütjük. Mielőtt végleg kivennénk a sütőből, érdemes tűpróbát végezni!

Tetejére

  1. Vízgőz felett megolvasztjuk a tortabevonót, majd elkeverjük az olajjal. A kihűlt süteményt bevonjuk mázzal, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 500
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Formában sült mákos-cseresznyés piskóta
Lizinka_ 604 recept

Hozzávalók

Piskóta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...