r
Nosalty Logó

Fordított fahéjas-pudingos almás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fordított fahéjas-pudingos almás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 808 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1726.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 808 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6907.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    2329 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    2233 mg
  • Nátrium
    2020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1243 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2285 micro
Összesen 3231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat meghámozzuk, és vékony szeletekre szeljük.
  2. Az almaszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, cukorral fahéjjal megszórjuk.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük.
  4. A tojásssárgákat a cukorral, az olajjal és a sütőporral simára keverjük, majd a liszttel együtt az előzőleg felvert tojásfehérjékhez adjuk, és csomómentesre keverjük.
  5. A masszát az almaszeletekre öntjük, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  6. A pudingporból, a tejből és a vaníliás cukorból pudingot készítünk, ízlés szerint édesítjük, majd a megfordított piskótára kenjük.
  7. 1-2 órára hűtőbe rakjuk, szelteteljük, jóízűen megesszük... :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 20008
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 15.

Ajánló

Egyszerű, gyors, olcsó és nagyon finom! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors, könnyű almás süti.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...