r
Nosalty Logó

Fordított epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Fordított epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 536 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    166.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2545.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.2 g
  • Cukor
    451 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    689.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1079 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1060 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1138 micro
Összesen 4281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra.
  2. Az epreket megmossuk, és félbevágjuk (próbáljunk meg azonos méretű epreket választani). Egy kb. 32x24 cm átmérőjű sütőformát sütőpapírral kibélelünk, majd vágott felükkel lefele, szépen sorban elhelyezzük az epreket.
  3. A karamellhez 230 gramm kristálycukrot egy kevés kis vízzel elkezdünk felolvasztani, majd halvány borostyánszínűre barnítjuk.
  4. Ha szépen, egységesen elolvadt és megbarnult a cukor, gyors de óvatos mozdulattal lefolyatjuk vele az eperszemeket, hogy mindenhol bevonja azokat, majd félretesszük, hogy megdermedjen a karamell.
  5. Egy nagy tálban a vajat és az olívaolajat a kétféle cukorral (robotgéppel) habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és felhabosítjuk.
  6. Ezután belekeverjük a vaníliás cukrot, a sót, a joghurtot, a citrom héját és a sáfrányt.
  7. Végül egyben hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát a tojásos keverékünkhöz, és alaposan eldolgozzuk vele. Egy sűrű, illatos tésztát kell kapnunk. Miután ezzel megvagyunk, a kész masszát ráöntjük az epres alapra, és elegyengetjük az egészet.
  8. Betoljuk a 170-180 fokos sütőbe, és kb. 40 percig sütjük (félidőnél megforgatjuk), érdemes az első 10-15 percet légkeverésen, de nem szükséges. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e.
  9. Miután elkészült, hagyjuk a formában hűlni kb. 10 percet, majd formástul borítsuk rá egy lapos tányérra, tortaállványra, vagy amin tálalni fogjuk. A sütink gyakorlatilag teljesen magától kijön a formából, és a sütőpapírt is könnyedén lehúzhatjuk róla.
  10. Langyosan tálaljuk, négyzetekre vagy háromszögekre vágva. Egy gombóc vaníliafagyival, de önmagában is isteni, szaftos, omlós sütemény.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3475
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fordított epertorta
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb sütemény, amit valaha láttál. Ez a recept nemcsak rendkívül egyszerű, hanem olyan látványt is nyújt, amely elkápráztat mindenkit. A karamellizált eper beleolvad a könnyű és puha vaníliás-vajas tésztába, amelyhez még mandulát is adhatunk, harmonikusan kiegészíti a friss eper ízét. Tökéletes desszert a délutáni kávé/tea mellé!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...