r
Nosalty Logó

Fonott kalács PéZsé konhyájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
PéZsé
Fonott kalács PéZsé konhyájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2712 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 678 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3344.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    1773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 2712 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meglangyosítjuk a tejet, elkeverjük benne az elmorzsolt élesztőt és a cukrot, majd langyos helyre tesszük.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hogy ne tapadjon össze. Hozzáadjuk a sót, a puha margarint, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat. Összemorzsoljuk.
  3. Amikor az élesztő szépen felfutott, a morzsalékhoz adjuk a tojássárgájával együtt. Kézzel vagy dagasztókarral egynemű tésztává dolgozzuk (ha ragad a tészta, még egy kevés lisztet adhatunk hozzá). Addig dagasztjuk, míg elválik az edény falától és rugalmas, fényes tészta lesz. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát kissé lisztezett felületre borítjuk, 3 egyenlő részre osztjuk. Kb. 30 cm hosszú szálakat sodrunk belőlük, egyik végüknél összenyomjuk, és a szálakat hagyományos fonással összefonjuk. A másik végét is összenyomjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a tetejét a felvert tojással, és további 20-25 percig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3284
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
PéZsé 2 recept

Nem indulhat rosszul a nap, ha ez a finom kalács kerül a reggelinél az asztalra. Bármilyen lekvárral vagy dzsemmel bolondítható!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...