r
Nosalty Logó

Fonott kalács Detty konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Detty
Fonott kalács Detty konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 5605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    298.3 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1907 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.9 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2507 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 5605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés langyos tejben elkeverjük a cukrot, a tojássárgáját és az élesztőt (az élesztőt nem kell felfuttatni!!).
  2. Ezután az összes hozzávalóval együtt sima tésztát dagasztunk. Aki szereti, mazsolát is tehet bele.
  3. Letakarva 20 percet pihentetjük. Majd finoman átgyúrjuk, és megint 20 perc pihenő következik.
  4. Ha letelt a pihenő idő, elosztjuk a tésztát annyi felé, ahány fonatot szeretnénk készíteni (3-4-5-6). Kis gömböket formálunk belőle, és 10 percre félretesszük, hogy könnyen tudjuk sodorni.
  5. A szálakat úgy sodorjuk, hogy a végei felé vékonyodjanak. Fonjuk össze, kenjük le egész tojással, és langyos helyen 20 percet kelesszük. Újra lekenjük tojással, és még 15 percet hagyjuk kelni.
  6. Közben a sütőt előmelegítjük 190 fokra, gőzösre (a sütő aljába vizet teszünk).
  7. Először 190 fokon sütjük kb. 10 percet, majd levesszük a hőt 170 fokra, és így sütjük készre. Kb. 40 perc alatt megsül. (1 db 50 dkg-os kalács lesz.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3107
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 21.

Ajánló

Kakaó vagy hideg tej mellé isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Véletlenül találtam erre a receptre, de azóta a család kedvence!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...