r
Nosalty Logó

Fonott húsos tészta indiai ízesítéssel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fonott húsos tészta indiai ízesítéssel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (16 darabhoz)

A töltelékhez

Összesen 593 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (16 darabhoz)

A töltelékhez

Összesen 4731 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (16 darabhoz)

A töltelékhez

Összesen 210 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1694 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 593 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    284.5 g

Zsír

  • Összesen
    172 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8649.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    420 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    3059 mg
  • Nátrium
    4102 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    990.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13556 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 4731 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    605 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A tésztához (16 darabhoz)

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához (16 darabhoz)

  1. Elkészítjük a tésztát: a tej felét csipet cukorral langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  2. A kétféle lisztet a tojással, a tejföllel, az olvasztott vajjal, a köménymaggal, a maradék tejjelés a sóval egy tálba tesszük. Amint az élesztő felfutott, a többi hozzávalóhoz adjuk, és elkezdjük dagasztani. Amikor a tészta összeállt, 1 órán át kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: a húst egy nagy teflon serpenyőben lepirítjuk. Ahogy zsírjára sült, a húst a serpenyő egyik felébe tologatjuk, az edényt kicsit megbillentjük,és a felesleges zsiradékot kikanalazzuk. Újra visszahúzzuk a tűzhelyre, hozzátesszük a paradicsomlevet és a fűszereket, jól elkeverjük, és még 1-2 percet forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A megkelt tésztát jól átdolgozzuk, majd 16 egyforma darabra osztjuk. Kicsi, tenyérnyi tésztakupacokat kapunk.
  5. Egy darabot 1/3, 2/3 arányban elosztunk, és a két kezünk között rudakat sodorgatunk. Deszkára fektetve, mindkét kis darabot ellapítjuk. Egy kisebb és egy nagyobb téglalapot kell, hogy kapjunk.
  6. Ezekbe arányosan osztunk a kihűlt töltelékből, és szorosan feltekerjük, végüket ellapítjuk. A hosszabbikból egy patkót formázunk, a rövidebbiket a patkó közepére helyezzük (ilyenkor úgy néz ki, mint egy három ágú villa) úgy, hogy a rövidebbik tészta vége a patkóra ráfeküdjön, majd mint egy copfot, összefonjuk. A végén a tésztát a kész fonat alá hajtjuk.
  7. Lisztezett tepsibe helyezzük, és 20 percig kelesztjük.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8063
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 01.

Ajánló

A fonatok formázása időigényes, de megéri a fáradtságot, mert nagyon finom sós különlegesség a jutalom. A fűszerkeverék bármelyik nagyobb hipermarketben fellelhető. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tészta alapreceptjét a Kiskegyed Konyhájában találtam.

Hozzávalók

A tésztához (16 darabhoz)

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...