Fonott húsos tészta indiai ízesítéssel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához (16 darabhoz)
-
63g finomliszt228 kcal
-
13g rétesliszt46 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
38g tej21 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
3 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
0g köménymag0 kcal
A töltelékhez
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
19g paradicsomlé3 kcal
-
2g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
593
kcal
- 15% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához (16 darabhoz)
-
500g finomliszt1820 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
8g só0 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g köménymag0 kcal
A töltelékhez
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
150g paradicsomlé26 kcal
-
13g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
4731
kcal
- 15% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához (16 darabhoz)
-
22.3g finomliszt81 kcal
-
4.5g rétesliszt16 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
13.4g tej7 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
-
1.8g tejföl4 kcal
-
0g köménymag0 kcal
A töltelékhez
-
44.6g darált sertéshús81 kcal
-
6.7g paradicsomlé1 kcal
-
0.6g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
210
kcal
- 15% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.6 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1081.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 513 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 123.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1694 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
593
kcal
- 15% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 284.5 g
Zsír
-
Összesen 172 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 941 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8649.4 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 420 mg
-
Kálcium 653 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 369 mg
-
Foszfor 3059 mg
-
Nátrium 4102 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 481.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 990.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 554 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 220 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 409 micro
-
Kolin: 936 mg
-
Retinol - A vitamin: 511 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 494 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 13556 micro
-
Lut-zea 443 micro
Összesen
4731
kcal
- 15% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 386 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 605 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
A tésztához (16 darabhoz)
-
10 dkg rétesliszt
-
1 db tojás
-
5 dkg vaj
-
3 dl tej
-
1 csipet cukor
-
2 kávéskanál só
-
2.5 dkg friss élesztő
-
2 ek tejföl
-
1 ek köménymag
A töltelékhez
-
1.5 dl paradicsomlé
-
só ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához (16 darabhoz)
- Elkészítjük a tésztát: a tej felét csipet cukorral langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
- A kétféle lisztet a tojással, a tejföllel, az olvasztott vajjal, a köménymaggal, a maradék tejjelés a sóval egy tálba tesszük. Amint az élesztő felfutott, a többi hozzávalóhoz adjuk, és elkezdjük dagasztani. Amikor a tészta összeállt, 1 órán át kelesztjük.
- Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: a húst egy nagy teflon serpenyőben lepirítjuk. Ahogy zsírjára sült, a húst a serpenyő egyik felébe tologatjuk, az edényt kicsit megbillentjük,és a felesleges zsiradékot kikanalazzuk. Újra visszahúzzuk a tűzhelyre, hozzátesszük a paradicsomlevet és a fűszereket, jól elkeverjük, és még 1-2 percet forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
- A megkelt tésztát jól átdolgozzuk, majd 16 egyforma darabra osztjuk. Kicsi, tenyérnyi tésztakupacokat kapunk.
- Egy darabot 1/3, 2/3 arányban elosztunk, és a két kezünk között rudakat sodorgatunk. Deszkára fektetve, mindkét kis darabot ellapítjuk. Egy kisebb és egy nagyobb téglalapot kell, hogy kapjunk.
- Ezekbe arányosan osztunk a kihűlt töltelékből, és szorosan feltekerjük, végüket ellapítjuk. A hosszabbikból egy patkót formázunk, a rövidebbiket a patkó közepére helyezzük (ilyenkor úgy néz ki, mint egy három ágú villa) úgy, hogy a rövidebbik tészta vége a patkóra ráfeküdjön, majd mint egy copfot, összefonjuk. A végén a tésztát a kész fonat alá hajtjuk.
- Lisztezett tepsibe helyezzük, és 20 percig kelesztjük.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8063
- Feltöltés dátuma: 2011. május 01.
Ajánló
A fonatok formázása időigényes, de megéri a fáradtságot, mert nagyon finom sós különlegesség a jutalom. A fűszerkeverék bármelyik nagyobb hipermarketben fellelhető. Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
A tészta alapreceptjét a Kiskegyed Konyhájában találtam.