r
Nosalty Logó

Fondantos szívtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Fondantos szívtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Összesen 7505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Összesen 281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    138 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5460.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    1602 mg
  • Nátrium
    2611 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1351.6 g
  • Cukor
    1063 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    424 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 7505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  2. Nagyobb szív alakú tortaformában megsütjük 170 fokon légkeveréses sütőben kb 30-35 perc alatt.

Krémhez

  1. A pudingport a vízzel jól elkeverjük, és hozzáadjuk a felvert hulalát.
  2. A tortát elvágjuk 3 részre, és megtöltjük a krémmel úgy, hogy kívül is megkenjük vékonyan. Ezután 5-6 órára a hűtőbe tesszük.

Bevonáshoz

  1. A fondantot megszínezzük, porcukorban kinyújtjuk, és beburkoljuk vele a tortát. A maradékból készíthetünk különböző méretű szíveket, és ezzel is díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6774
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 19.

Ajánló

Szép ajándék lehet születésnapra is! Bármilyen ízű pudinggal elkészíthetjük, de ha nem csokis, akkor a víz mennyiségét csökkenteni kell 1,5 dl-re.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fondantos szívtorta
Nikóka 172 recept

Ez a torta még tavaly készült Valentin napra.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...