Fóliában sült oldalas
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
Pácolás
-
333g sertésoldalas646 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
29 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ánizs1 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
8g gyömbér6 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
7g szójaszósz4 kcal
-
5g chiliszósz1 kcal
-
3 kcal
Sütés
-
29 kcal
-
5g chiliszósz1 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
Pácolás
-
1000g sertésoldalas1939 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
88 kcal
-
1g bors1 kcal
-
0 kcal
-
1g ánizs2 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
24g gyömbér19 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
15g chiliszósz3 kcal
-
8 kcal
Sütés
-
88 kcal
-
15g chiliszósz3 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
Pácolás
-
82.2g sertésoldalas159 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g földimogyoró olaj7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ánizs0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
7.4g lilahagyma3 kcal
-
1.6g szójaszósz1 kcal
-
1.2g chiliszósz0 kcal
-
0.8g worcestershire-szósz1 kcal
Sütés
-
0.8g földimogyoró olaj7 kcal
-
1.2g chiliszósz0 kcal
-
0.8g szójaszósz0 kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 61.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1328.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 796 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 190.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 212 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.9 g
Zsír
-
Összesen 184.4 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3985.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 1088 mg
-
Nátrium 2389 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 572.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 637 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 446 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Hozzávalók
Pácolás
-
1 kg sertésoldalas
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek földimogyoró olaj
-
0.5 kk cayenne paprika
-
4 gerezd fokhagyma
-
4 cm gyömbér
-
1 közepes db lilahagyma
-
2 ek szójaszósz
-
1 ek chiliszósz
-
1 ek worcestershire-szósz
Sütés
-
1 ek földimogyoró olaj
-
1 ek chiliszósz
-
1 ek szójaszósz
Elkészítés
Pácolás
- Az oldalast elvágjuk egy-egy csont szélességűre. Vékonyan megkenjük földimogyoró olajjal, sózzuk, borsozzuk és a fóliába, sorba fektetjük. Tetejére a megtisztított, szeletekre vágott fokhagyma, lilahagyma, és gyömbér jön.
- A többi fűszert és szószt összekeverjük, beleöntjük a sütőfóliába és levákumozzuk, lehegesztjük, így szorosan körbeölelik a húst a fűszerek. Egy napra, de legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük érni. Ahányszor arra járunk, fordítunk rajta egyet, hogy egyenletesen pácolódjanak a darabok.
Sütés
- A húst kivesszük a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
- A sütőt előmelegítjük alul-felül sütésen 140 fokra. A húst fóliával együtt, egy nagyobb, magas peremű tepsibe tesszük, ami tele van vízzel és a sütőbe helyezzük, így sütjük 2,5 órán keresztül.
- A puhára párolódott húst kivesszük a sütőből (ekkor már leválik a csontról), kicsomagoljuk a fóliából.
- Egy nagy vastag falú serpenyőt felhevítünk, majd beleöntünk egy kanál földimogyoró olajat, és a húsdarabokat beletesszük. Minden oldalukat erős tűzön 1-1 percig sütjük, miközben 1-1 evőkanál szójaszószt és chiliszószt öntünk rá, és kérget sütünk vele a húsra.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x25
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 22054
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vettem egy vákuumos fóliahegesztőt, amiről azonnal a sous vide jutott az eszembe, amire oly régen vágyom. Közben a mélyhűtőmet is átrendeztem, és ott volt egy csomag oldalas lefóliázva, hát összeházasítottam a kettőt. Egy életem, egy halálom én ezt kipróbálom a méregdrága készülék nélkül. Már volt egy ilyen próbálkozásom kacsamellel, és az bizony igen jól sikerült. A hosszan sült ételeknek különben is szerelmese vagyok, így ilyen formán is kipróbálom a hús sütését. Ugyan a sütőben elkövetett alacsony fokon való hőkezeléshez nem volt elég türelmem, így a vizet, amiben készült a fóliás hús, nem tudtam 80 fok alá vinni, de egyszer, amikor nem "sietek" nagyon, megpróbálom a 130 fok helyett csak 90 fokosban sütni, hogy akkor milyen eredményt kapok.