r
Nosalty Logó

Fóliában sült oldalas

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Fóliában sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
grill
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 738 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 2218 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 181 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 738 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    184.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3985.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    2389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    572.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 2218 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Elkészítés

Pácolás

  1. Az oldalast elvágjuk egy-egy csont szélességűre. Vékonyan megkenjük földimogyoró olajjal, sózzuk, borsozzuk és a fóliába, sorba fektetjük. Tetejére a megtisztított, szeletekre vágott fokhagyma, lilahagyma, és gyömbér jön.
  2. A többi fűszert és szószt összekeverjük, beleöntjük a sütőfóliába és levákumozzuk, lehegesztjük, így szorosan körbeölelik a húst a fűszerek. Egy napra, de legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük érni. Ahányszor arra járunk, fordítunk rajta egyet, hogy egyenletesen pácolódjanak a darabok.

Sütés

  1. A húst kivesszük a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
  2. A sütőt előmelegítjük alul-felül sütésen 140 fokra. A húst fóliával együtt, egy nagyobb, magas peremű tepsibe tesszük, ami tele van vízzel és a sütőbe helyezzük, így sütjük 2,5 órán keresztül.
  3. A puhára párolódott húst kivesszük a sütőből (ekkor már leválik a csontról), kicsomagoljuk a fóliából.
  4. Egy nagy vastag falú serpenyőt felhevítünk, majd beleöntünk egy kanál földimogyoró olajat, és a húsdarabokat beletesszük. Minden oldalukat erős tűzön 1-1 percig sütjük, miközben 1-1 evőkanál szójaszószt és chiliszószt öntünk rá, és kérget sütünk vele a húsra.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 21993
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fóliában sült oldalas
Évi néni 1830 recept

Vettem egy vákuumos fóliahegesztőt, amiről azonnal a sous vide jutott az eszembe, amire oly régen vágyom. Közben a  mélyhűtőmet is átrendeztem, és ott volt egy csomag oldalas lefóliázva, hát összeházasítottam a kettőt.  Egy életem, egy halálom én ezt kipróbálom a méregdrága készülék nélkül. Már volt egy ilyen próbálkozásom kacsamellel, és az bizony igen jól sikerült. A hosszan sült ételeknek különben is szerelmese vagyok, így ilyen formán is kipróbálom a hús sütését. Ugyan a sütőben elkövetett alacsony fokon való hőkezeléshez nem volt elég türelmem, így a vizet, amiben készült a fóliás hús, nem tudtam 80 fok alá vinni, de egyszer, amikor nem "sietek" nagyon, megpróbálom a 130 fok helyett csak 90 fokosban sütni, hogy akkor milyen eredményt kapok.

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...