r
Nosalty Logó

Fokhagymás sajtos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vvbaba
Fokhagymás sajtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 735 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 7358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2453.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    1989 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 735 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    162.5 g

Zsír

  • Összesen
    377.9 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    973 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24535.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    1616 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    2241 mg
  • Nátrium
    19887 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    816.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    672.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3498 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    780 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3327 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1996 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 7358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy nagy tálba tesszük, és a margarinnal összemorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgáját, az élesztőt, 10 db áttört fokhagymagerezdet, tejfölt és a sót, és alaposan összedolgozzuk a tésztát.
  4. Kicsit belisztezzük, és letakarjuk, hagyjuk 2 órán át állni, keleszteni.

Tetejére

  1. Az 5 db fokhagymagerezdet áttörjük, és kevés sós vízzel összekeverjük, és szintén hagyjuk állni 2 órát.
  2. A sajtot lereszeljük.
  3. Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe pakoljuk.
  5. A fokhagymás vizet leszűrjük, és megkenjük vele a pogácsát.
  6. Majd a felvert tojással is megkenjük, és a végén rászórjuk a tetejére a reszelt sajtot.
  7. Előmelegített sütőben közepes lángon aranyszínűre sütjük, kb. 20-25 perc.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4029
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fokhagymás sajtos pogácsa
vvbaba 8 recept

Többször vettem boltban fokhagymás pogácsát, ami nagyon finom volt, de szerettem volna otthon is kipróbálni, így született ez a recept, igaz először kifelejtettem belőle a sót, de csináltam hozzá mártogatós szószt, és így hamar elfogyott. Most hallottam, hogy ne vízzel keverjem a fokhagymát, hanem olajjal, és akkor nem lesz keserű, ha kicsit odakapna a tetején. Köszönöm a tanácsot, majd kipróbálom.

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...