r
Nosalty Logó

Fokhagymás rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fokhagymás rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pácoláshoz

A panírozáshoz

A rétegzéshez

Összesen 1614 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pácoláshoz

A panírozáshoz

A rétegzéshez

Összesen 6455 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pácoláshoz

A panírozáshoz

A rétegzéshez

Összesen 219 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5217.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    1946 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 1614 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    455.6 g

Zsír

  • Összesen
    325.3 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20869.2 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    530 mg
  • Kálcium
    5192 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    718 mg
  • Foszfor
    6571 mg
  • Nátrium
    7783 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1668.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2289 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    279 micro
  • K vitamin:
    815 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    118 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    669 micro
  • Kolin:
    1661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2085 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2447 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3538 micro
Összesen 6455 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

A panírozáshoz

A rétegzéshez

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A csirkemelleket megmossuk, és feldaraboljuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, és összezúzzuk.
  2. Egy tálba beleteszzük a csirkemell darabokat, rátesszük a fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, és végül hozzáadunk 8 ek olívaolajat. Jól összeforgatjuk, és letekarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a húsdarabokat bepanírozzuk, mintha rántani szeretnénk.
  4. A tálban visszamaradt páclével kikenünk egy hőálló tálat, belefektetünk egy sor husit, és megszórjuk jól reszelt sajttal, majd még egy réteg husi következik.
  5. Ha ezzel kész vagyunk, 2 tojást felverünk, sózzuk és borsozzuk, hozzáöntjük a tejszínt. Ráöntjük a húsra, és alaposan megszórjuk reszelt sajttal és frissen vágott petrezselyemzölddel.
  6. 1,5 óra alatt készre sütjük. Rizibizivel vagy steak burgonyával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20705
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fokhagymás csirkét kért a férjem ebédre, csak mell volt a hűtőben... Ez lett belőle, de azóta is elég gyakran készítem, tehát csak nem lehet nagyon rosz.... Szerintetek?

Hozzávalók

A pácoláshoz

A panírozáshoz

A rétegzéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...