Fokhagymás-mustáros hús
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hús
-
125g pulykafelsőcomb180 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
63g joghurt38 kcal
-
35 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
Zöldségköret
-
13g teavaj90 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
225g franciasaláta alap144 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Összesen
553
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hús
-
500g pulykafelsőcomb720 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
252g csiperkegomba54 kcal
Zöldségköret
-
50g teavaj359 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
900g franciasaláta alap576 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
240g kápia paprika51 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
Összesen
2214
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hús
-
19.3g pulykafelsőcomb28 kcal
-
0.8g mustár0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
9.7g joghurt6 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
9.7g csiperkegomba2 kcal
Zöldségköret
-
1.9g teavaj14 kcal
-
13.1g vöröshagyma5 kcal
-
34.8g franciasaláta alap22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
9.3g kápia paprika2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
Összesen
85
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 34.9 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 811.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 325.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 825 micro
-
β-crypt 242 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
553
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 139.5 g
Zsír
-
Összesen 100.8 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 495 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3244.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 534 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1532 mg
-
Nátrium 747 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.9 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1300.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 724 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 286 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 408 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 3302 micro
-
β-crypt 970 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
2214
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
Hús
-
2 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
250 ml joghurt
-
6 nagy db csiperkegomba (lehet másfajta gombával is készíteni, húsossága miatt én a csiperkét választottam)
Zöldségköret
-
50 g teavaj
-
2 nagy db vöröshagyma
-
90 dkg franciasaláta alap
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 közepes db kápia paprika
-
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Hús
- Áztassuk ki, majd mossuk át folyó víz alatt a húst. Itassuk le, majd szeljük fel ujjnyi vastag csíkokra. Tegyük műanyag vagy üveg tálkába, sózzuk, borsozzuk, és reszeljük rá a fokhagymagerezdeket. Keverjük alaposan össze. Ahogy evvel megvagyunk, adjuk hozzá a mustárt és a natúr joghurtot. Alaposan dolgozzuk össze, hogy az ízek mindenhová egyforma mennyiségben jussanak el. Fedjük le a kész húst tartalmazó edény tetejét, és rakjuk be egy éjszakára a hűtőbe. (Minél többet érlelődik a pácban a hús, annál finomabb és zamatosabb lesz. Sertéshús esetében a pácba csipetnyi köményt is lehet szórni.)
- Fontos, hogy jól válasszuk meg a serpenyőt, mert előfordulhat, hogy sülés közben megszaporodik a hús leve, és a gombaszeletek is eresztenek némi levet magukból. Sütés előtt öntsünk 2 evőkanálnyi olajat a serpenyőbe, és hevítsük fel. Majd a pihentetett húst csúsztassuk/kanalazzuk bele. Keverés után fedjük le fedővel, és vegyük takarékra a lángot.
- Gombafejeket fosszuk meg tönkjeitől, és húzzuk le hajukat. Közepes nagyságú kockákra szeljük fel őket, majd ha a hús félig megfőtt, tegyük hozzá. Kavarjuk össze, és fedjük le újra.
- Miután a hús és a gomba teljesen megfőtt, vegyük le a fedőt, és nagy lángon süssük vissza a levét. Közben kóstolgassuk, kell-e pótolni sót vagy borsot. Amint a leve háromnegyed részt elpárolog, szedjük le a tűzről, és tegyük félre.
Zöldségköret
- A vajat olvasszuk fel egy lábasban, majd az apró kockára szelt hagymát fonnyasszuk meg rajta csipet sóval. Eme előkészített hagymás-vajas alapra öntsük rá zöldségünket és a kis kockára szeletelt paprikát, és elkeverve öntsünk alá picike vizet, és pároljuk készre.
- Ha szükséges, párolás után szűrjük le, és kóstoljuk meg, elég-e a fűszerezése. A Zöldségből egy tányéron dombocskát készítünk. Ezt a kis dombocskát a finom mustáros hússal koronázzuk meg.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3552
- Feltöltés dátuma: 2016. október 08.
Ajánló
Rizst, kölest vagy barna rizst is lehet mellékelni hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szerettem volna szüleimnek valami finomat főzni, ami nem csicsog az olajban/zsírban és "egészséges".