r
Nosalty Logó

Fokhagymás-mustáros hús

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Fokhagymás-mustáros hús
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hús

Zöldségköret

553
Kalória
34.9g
Fehérje
46g
Szénhidrátok
25.2g
Zsír
325.2g
Víz
123.8g
Koleszterin
3.2g
Rost
9.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Zöldségköret

Összesen 553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Zöldségköret

Összesen 2214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Zöldségköret

Összesen 85 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    325.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3244.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1300.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    3302 micro
  • β-crypt
    970 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 2214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

Hús

  1. Áztassuk ki, majd mossuk át folyó víz alatt a húst. Itassuk le, majd szeljük fel ujjnyi vastag csíkokra. Tegyük műanyag vagy üveg tálkába, sózzuk, borsozzuk, és reszeljük rá a fokhagymagerezdeket. Keverjük alaposan össze. Ahogy evvel megvagyunk, adjuk hozzá a mustárt és a natúr joghurtot. Alaposan dolgozzuk össze, hogy az ízek mindenhová egyforma mennyiségben jussanak el. Fedjük le a kész húst tartalmazó edény tetejét, és rakjuk be egy éjszakára a hűtőbe. (Minél többet érlelődik a pácban a hús, annál finomabb és zamatosabb lesz. Sertéshús esetében a pácba csipetnyi köményt is lehet szórni.)
  2. Fontos, hogy jól válasszuk meg a serpenyőt, mert előfordulhat, hogy sülés közben megszaporodik a hús leve, és a gombaszeletek is eresztenek némi levet magukból. Sütés előtt öntsünk 2 evőkanálnyi olajat a serpenyőbe, és hevítsük fel. Majd a pihentetett húst csúsztassuk/kanalazzuk bele. Keverés után fedjük le fedővel, és vegyük takarékra a lángot.
  3. Gombafejeket fosszuk meg tönkjeitől, és húzzuk le hajukat. Közepes nagyságú kockákra szeljük fel őket, majd ha a hús félig megfőtt, tegyük hozzá. Kavarjuk össze, és fedjük le újra.
  4. Miután a hús és a gomba teljesen megfőtt, vegyük le a fedőt, és nagy lángon süssük vissza a levét. Közben kóstolgassuk, kell-e pótolni sót vagy borsot. Amint a leve háromnegyed részt elpárolog, szedjük le a tűzről, és tegyük félre.

Zöldségköret

  1. A vajat olvasszuk fel egy lábasban, majd az apró kockára szelt hagymát fonnyasszuk meg rajta csipet sóval. Eme előkészített hagymás-vajas alapra öntsük rá zöldségünket és a kis kockára szeletelt paprikát, és elkeverve öntsünk alá picike vizet, és pároljuk készre.
  2. Ha szükséges, párolás után szűrjük le, és kóstoljuk meg, elég-e a fűszerezése. A Zöldségből egy tányéron dombocskát készítünk. Ezt a kis dombocskát a finom mustáros hússal koronázzuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Szerettem volna szüleimnek valami finomat főzni, ami nem csicsog az olajban/zsírban és "egészséges".

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!