r
Nosalty Logó

Fokhagymás-mustáros hús

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fokhagymás-mustáros hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Zöldségköret

Összesen 553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Zöldségköret

Összesen 2214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Zöldségköret

Összesen 85 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3244.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1300.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    3302 micro
  • β-crypt
    970 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 2214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Hús

Zöldségköret

Elkészítés

Hús

  1. Áztassuk ki, majd mossuk át folyó víz alatt a húst. Itassuk le, majd szeljük fel ujjnyi vastag csíkokra. Tegyük műanyag vagy üveg tálkába, sózzuk, borsozzuk, és reszeljük rá a fokhagymagerezdeket. Keverjük alaposan össze. Ahogy evvel megvagyunk, adjuk hozzá a mustárt és a natúr joghurtot. Alaposan dolgozzuk össze, hogy az ízek mindenhová egyforma mennyiségben jussanak el. Fedjük le a kész húst tartalmazó edény tetejét, és rakjuk be egy éjszakára a hűtőbe. (Minél többet érlelődik a pácban a hús, annál finomabb és zamatosabb lesz. Sertéshús esetében a pácba csipetnyi köményt is lehet szórni.)
  2. Fontos, hogy jól válasszuk meg a serpenyőt, mert előfordulhat, hogy sülés közben megszaporodik a hús leve, és a gombaszeletek is eresztenek némi levet magukból. Sütés előtt öntsünk 2 evőkanálnyi olajat a serpenyőbe, és hevítsük fel. Majd a pihentetett húst csúsztassuk/kanalazzuk bele. Keverés után fedjük le fedővel, és vegyük takarékra a lángot.
  3. Gombafejeket fosszuk meg tönkjeitől, és húzzuk le hajukat. Közepes nagyságú kockákra szeljük fel őket, majd ha a hús félig megfőtt, tegyük hozzá. Kavarjuk össze, és fedjük le újra.
  4. Miután a hús és a gomba teljesen megfőtt, vegyük le a fedőt, és nagy lángon süssük vissza a levét. Közben kóstolgassuk, kell-e pótolni sót vagy borsot. Amint a leve háromnegyed részt elpárolog, szedjük le a tűzről, és tegyük félre.

Zöldségköret

  1. A vajat olvasszuk fel egy lábasban, majd az apró kockára szelt hagymát fonnyasszuk meg rajta csipet sóval. Eme előkészített hagymás-vajas alapra öntsük rá zöldségünket és a kis kockára szeletelt paprikát, és elkeverve öntsünk alá picike vizet, és pároljuk készre.
  2. Ha szükséges, párolás után szűrjük le, és kóstoljuk meg, elég-e a fűszerezése. A Zöldségből egy tányéron dombocskát készítünk. Ezt a kis dombocskát a finom mustáros hússal koronázzuk meg.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3552
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 08.

Ajánló

Rizst, kölest vagy barna rizst is lehet mellékelni hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna szüleimnek valami finomat főzni, ami nem csicsog az olajban/zsírban és "egészséges".

Hozzávalók

Hús

Zöldségköret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...