Fokhagymás morzsával szórt töltött padlizsán
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
kicsivik
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
260g padlizsán62 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
125g kenyér343 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
Összesen
601
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
520g padlizsán124 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
250g kenyér685 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
Összesen
1200
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
42g padlizsán10 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
29.1g paradicsom5 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
1.9g fokhagyma3 kcal
-
20.2g kenyér55 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
96
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1280.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 609 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 469.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 856 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 368 micro
Összesen
601
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.7 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2560.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 446 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 577 mg
-
Nátrium 1218 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.3 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 939.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 364 micro
-
β-karotin 1712 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 736 micro
Összesen
1200
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 748 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db padlizsán
-
2 ek olívaolaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 ek vaj
-
rozmaring ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Először összeállítjuk a fokhagymás kenyérmorzsát - 1 padlizsánhoz 3-4 szelet kenyeret morzsolunk össze.
- A szikkadt kenyeret - óvatosan - vágjuk jó vastag szeletekre.
- Terítsünk le egy tiszta asztalkendőt. A kenyérbélből kézzel tépjünk nagyobb darabokat, és két nyitott tenyerünk között dörzsölgetve-sodrikálva teljesen morzsázzuk el.
- A terítőn hagyjuk száradni, közben forgassuk néha át, és közben próbáljuk a nagyobb morzsákat még kisebbekre morzsolni az ujjainkkal. Ha egyenletesebb morzsát szeretnénk, nagy lyukú tésztaszűrőn engedjük át.
- A morzsa szinte azonnal, kis szikkadás után már használható, de megszárítva, vászonzacskóba kötve, hetekig eláll.
- Teflonserpenyőben olvasszunk meg 1 ek vajat 1 ek olívaolajon. Pirítsunk meg rajta a 8 gerezd lereszelt fokhagymát, de ne égessük meg. Kb. 2 perc.
- Hozzáöntjük a kenyérmorzsát, és pár percig együtt pirítjuk folyamatosan kevergetve.
- Padlizsán elkészítése:
- Kettévágjuk hosszában a padlizsánt, kikaparjuk a belsejét/magját. A padlizsáncsónakokat lesózzuk, félretesszük.
- Egy kevés olívaoljaon megpirítjuk a felaprított hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott padlizsánbelet, 1 percig együtt sütjük, majd mély tálba öntjük.
- Hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, metélőhagymát, bazsalikomot, rozmaringot. Ha nincs friss, szárított fűszerekkel is dolgozhatunk, én is így tettem.
- Adjuk hozzá az érett, felszeletelt paradicsomokat vagy egy 40 dkg-os paradicsomkonzerv felét. Ha nem elég leves a paradicsom, pár löttyintés paradicsomlével vagy sűrítménnyel szaftosíthatunk rajta.
- Sózzuk, borsozzuk, jól keverjük össze.
- Egy tűzálló tál alját vékonyan kikenjük olajjal, papírtörlővel felitatjuk a padlizsánok belsejéből a keletkező sós levet, majd egymás mellé betesszük őket a tepsibe.
- Megtöltjük a fűszeres-paradicsomos töltelékkel, és a töltelékre halmozzuk a kenyérmorzsát.
- Lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben megsütjük. Eltávolítjuk a fóliát, és addig sütjük, amíg a morzsakéreg jó barna és ropogós nem lesz rajta.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1951
- Feltöltés dátuma: 2012. május 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
kicsivik
42 recept
Egy férfi kollégám küldte át a linkjét ennek a receptnek. Szlovákul volt. Szerencsére otthon vagyok a google fordító használatában.